Cvetanović posetio TOL povodom “Turističkog cveta”

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je Turističku organizaciju Leskovac i lično čestitao na priznanju „Turistički cvet“ koje je ova organizacija dobila od strane Turističke organizacije Srbije, s obzirom da je Roštiljijada proglašena za najbolju turističku manifestaciju.

„Ovo priznanje predstavlja potvrdu rada Turističke organizacije Leskovac i našeg grada za preko tri decenije uspešnog očuvanja tradicije spremanja roštilja. Kraj leta i početak septembra u Leskovcu duže od trideset godina prolaze u festivalskom i euforičnom raspoloženju jer se u tom periodu manifestacija Roštiljijada održava. Tradicija leskovačkog roštilja zalazi nekoliko stoleća u prošlost. O tome su pisali i putopisci, fotografi ostavljali svoja svedočanstva, a novinari širili priču o velikim majstorima… Ova nagrada je dokaz da je Roštiljijada, nastala 1989. godine kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta, prerasla u kvalitetno organizovan festival dobre zabave koji okuplja naše sugrađane, goste iz Srbije i mnogih zemalja“ rekao je Cvetanović i podsetio da je još krajem 2012. godine u Luganu Leskovac je proglašen „Gradom ukusa“ zbog organizacije Roštiljijade.

Direktor TOL-a Nebojša Kocić rekao je da ove godine nije bilo lako organizovati Roštiljijadu, a da se pritom ispoštuju sve mera koje je Krizni štab naložio.

„Mislim da nam je nagrada pripala i zbog toga jer je teško bilo uskladiti sve što je bilo neophodno na velikoj površini, na otvorenom prostoru. Uspeli smo i drago mi je što smo baš sad dobili priznanje, jer smo pokazali da u ovako teškim okolnostima možemo da od početka do kraja bez krupnih problema organizujemo jednu dobru manifestaciju. Zasluge svakako idu i prethodnom direktoru Žikici Nestoroviću koji je pre mene na svoj način organizovao Roštiljijadu, ja mislim da sam taj rad unapredio, a nadam se da će neko ko posle mene to bude radio takođe doprineti boljoj organizaciji i uspešnosti Roštiljijade.“

Cvetanović je prokomentarisao zahteve da se Roštiljijada izmesti i održava u nekom drugom prostoru rečima da bi to bilo protivno i tradiciji.

„Više od 30 godina se Roštiljijada održava na jednom mestu. Ne postoji dobra infrastruktura da se Roštiljijada održava negde drugde, a pitanje je i koliko bi bili uspešna na nekom drugom mestu. Svi hoteli su puni u vreme održavanja manifestacije, imamo veliki broj posetilaca i mislim da bi izmeštanje dovelo do gašenja, a ja sa svojim timom nisam spreman da budem grobar Roštiljijade.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare