Cvetanović posetio Fudbalski klub “Sloga”

LESKOVAC

Fudbalski klub „Sloga“ iz Leskovca osnovan je 1945. godine. Najveći uspeh ostvaren je u sezoni 2018/2019., kada je osvojen Kup Jablaničkog okruga, a nakon toga je „Sloga“ igrala finale kupa Regiona istočne Srbije. Trenutno se takmiči u Zoni jug (četvrti rang) i zauzima prvo mesto na tabeli sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Fudbalere „Sloge“ sledeće godine očekuje takmičenje u Srpskoj ligi.

U seniorskoj ekipi „Sloga“ ima 25 registrovanih fudbalera i trenera sa UEFA B licencom koji radi sa njima. Pored seniorske ekipe klub ima i omladinsku školu u čijem sklopu su selekcije kadeta, pionira, petlića i cicibana. Trenutno u školi ima oko stotinak dece sa kojom radi pet trenera, fakultetski obrazovanih i sa potrebnim fudbalskim licencama. Iz fudbalske škole kluba ponikao je veliki broj fudbalera sa impozantnim karijerama, čak i inostranim. U ovom trenutku u omladinskim školama mnogih Superligaša kao što su Radnički Niš, Voždovac, Crvena Zvezda… se nalaze igrači koji su prve korake napravili na Sloginom igralištu. Pored dobrog ljudstva, osnov uspeha Sloge je i dobra infrastruktura. Klub raspolaže glavnim i sa dva manja terena, jednim sa veštačkom i jednim sa prirodnom travom i balon salom otvorenom 2013. godine. U izgradnju 1300 metara kvadratnih balon sale tada je uloženo više od 25 miliona dinara. Ovaj klub je posetio gradonačelnik Goran Cvetanović i najavaio da, ukoliko Sloga i svi ostali sportski klubovi nastave trend dobrih rezultata, lokalna samouprava će nastojati da u narednoj godini izdvajanja poveća na 100 miliona dinara.

„Sportisti našeg grada su pobednici čija su motivisanost, ljubav prema sportu i upornost nemerljivi. Oni nam konstantno pokazuju da kada nešto želite, kada verujete i uložite maksimalan trud nema nedostižnih granica. Čestitam igračima i rukovodstvu „Sloge“ na dosadašnjem uspehu i radujem se budućim uspesima.

Aleksandar Đorđević, predsednik FK Sloga, podsetio je da je klub iz budžeta grada prošle godine dobio 1,3 miliona dinara, a da je, zahvljujući dobrim rezultatima, taj budžet ove godine povećan na 2,1 milion.

„Zahvaljujući tom ulaganju mi ovu sezonu privodimo kraju na prvom mestu Zone jug. Mi smo već zacrtali cilj za narednu sezonu, a to je da ostanemo u Srpskoj ligi, ali prvenstveno će nam biti cilj da razvijamo mlade igrače i da ti mladi igrači naprave karijeru poput karijere Lazara Ranđelovića i igraju za poznate evropske klubove.“

Fudbaler Lazar Ranđelović, koji trenutno igra za „Olimpijakos“ iz Atine, je izjavio da je u „Slogi“ proveo mnogo godina, dosta toga naučio ovde, a što se ispostavilo da mu je mnogo značilo u karijeri.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mare
Mare
1 godina pre

Vučić šutne loptu…..odma i Mesko