Cvetanović posetio domaćinstvo Jablana Ilića iz Dušanova

LESKOVAC

Jablan Ilić iz Dušanova se poljoprivrednom proizvodjnom bavi pune tri decenije, a njegova porodica poseduje preko dva hektara zemlje.
Na jednom i po hektaru zasadjene su jagode.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je posetio ovo domaćinstvo.

„Porodica Ilić ima preko pola hektara pod zasadima višnje i šljive, a čuvaju i stoku i živinu. Upravo ovakvi ljudi i vredni domaćini treba da budu primer ostalim domaćinstvima. Grad će nastojati da pomogne svakom ko želi da radi na unapređenju svoje poljoprivredne proizvodnje, jer nam je cilj da poljoprivrednici pristojno žive od sopstvenog rada i da ceo grad ima koristi od razvoja ove grane privrede. Ilići su prethodnih godina imali finansijsku podršku grada, a dobijena sredstva su iskoristili za izradu plastenika i uvođenje sestema za navodnjavanje koji im omogućavaju ranije prinose, “ rekao je on.

Cvetanović je rekao i da će budući da su mnoge kulture ove godine bile pogođene mrazom, prema najavama ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, država raditi na povećanju procenta poljoprivrednog zemljišta sa osiguranjem koje obuhvata i rizik od mraza, snega, groma i oluje, kako bi poljoprivrednici bili zaštićeniji i mogli lakše da nadoknade štetu.
Jablan Ilić se zahvalio na dosadašnjim subvencijama i rekao da očekuje rodnu godinu, a planira i da proširi proizvodnju. Jagodu prodaje firmi „Nektar“ s kojom godinama sarađuje i zadovoljan je tom saradnjom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare