Cvetanović opremu za covid bolnicu predstavlja kao donaciju

LESKOVAC

Zahvaljujući predsedniku Vučiću danas smo dobili najveću donaciju do sada – veći broj respiratora nego što je leskovačka bolnica ikad imala. Dobili smo 7 respiratora, od toga 3 klinička, 4 mobilna (s tim što je u planu da te mobilne pretvorimo u kliničke), preko 10 monitora, novi fiksni rendgen i novi mobilni rendgen aparat. Vrednost svakog respiratora je velika, neprocenjiva, oni u ovom i svakom trenutku znače život, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Podsećamo vas da je leskovačka bolnica zadužena za dva okruga Jablanički i Pčinjski, i u njoj će raditi iskusni i obučeni kadrovi. Uz dobru organizaciju i uz poštovanje mera izolacije, sa što manje kontakata, nadam se da ćemo za manje od mesec dana izaći iz ove krize, iz ove borbe sa nevidljivim neprijateljem i da ćemo se polako ali sigurno vratiti svakodnevnom životu“, rekao je Cvetanović koji nije objasnio na koko “iskusni i obučeni kadar” misli buduću da je čitavo infektivno van funkcio zbog zaraženosti lekara i medicinskog osoblja.

Ranije danas Cvetanović je najvaio da će biti primljeni mlaid lekari i medicinkso osoblje.

Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević je precizno nabrojao svu preventivnu opremu: 10.000 hirurških maski, 5.000 komada maski KN95, 15.000 para hirurških rukavica, 500 vizira, 2.000 skafandera i 2.000 kaljača, 200 komada dezinfekcionih sredstava od 200 mililitara, 5 beskontaktnih toplomera, 2.000 kaljača, 10 pulsnih oksimetara, 74 hirurških mantila, 5.000 komada kapa .

Dimitrijević je rekao i da “lično misli da će ova količina biti dovoljna za narednih 20 dana za kompletno opremanje i obučavanje upošljenika, dok će se i pacijenti snabdevati ovim kapama i rukavicama.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Harry
Harry
4 godine pre

Donator je:
a) Tetka iz Kanade
b( Ujak iz Rusije
c) Upisati po zelji

Za ovo drustvo na vlasti Monti Pajton je institucija.