Cvetanović obećao završetak mosta kod Donjeg Krajinca

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da je planirano izvodjenje radova na mostu u Donjem Krajincu koji je podignut pre više godina ali do sada nije završen pameštani stavljaju merdevine da bi se popeli na njega.

Cvetanović je ovo najavio na press konferenciji u SNS-u a povodom izbora za mesne zajednice koji se održavaju u nedelju , 25. decembra.

Cvetanović je rekao i da će radovi koštati najverovatnije viš nego što je ranije procenjeno.

Izgradnja je započeta još 2004. godine a most koji spaja pet leskovačkih sela sa obradivom zemljom njihovih meštsansa nikada nije završen.

Dve godine pre toga potpisan je sporazum između Republičke direkcije za puteve i Opštine Leskovac. Sporazumom je dogovoreno da će 85% investicije , koja je procenjena na nešto manje od od 30 miliona dinara finansirati Republička direkcija za puteve, a ostatak Opština.

Sem ovog, građeni su još neki na Južnoj Moravi.

I sem ovoga, svi ostali su završeni .

Svi ostali mostovi su završeni, ali ne i ovaj.

„Tadašnja Republička direkcija je preuzela obavezu ne samo da plaća ovih 85%, nego da izradi glavni projekat na osnovu kog bi se izvodili radovi, projekat sa tehničkom kontrolom, kao i da vrši stručni nadzor. Javno preduzeće Direkcije urbanizam i izgradnja iz Leskovca je preuzelo obavezu samo da nakon ispostavljene situacije, overene od strane stručnog nadzora koje ja angažovala Republička direkcija plati 15% srazmerno situaciji. Za završetak tog ugovora mora Republička direkcija da završi celu priču, a naslednik te Republičke direkcije je JP Putevi Srbije“, objašnjavao je pre četiri godine direktor JP Direkcija urbanizma i izgradnje Novica Nikolić.

Most preko koga se može samo preko merdevina, nema pristupne puteve a trebalo bi da služi meštanima sela Donje i Gornje Krajince, Mrštane, Bratmilovce i Nomanica, čak i Manojlovce.

Možda će posle 19 godina, i smenjivanja različitih vlasti i u Leskovcu i u Beogradu, najzad dogodine biti završen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare