Cvetanović ne zna kad će biti gotov trg, kaže da je razlog za kašnjenje “loša i nekvalitetna” firma izvođač radova

LESKOVAC

„Najveći problem za završetak Gradskog trga predstavlja osvetljenje istog“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da to osvetljenje, koje košta 180.000 evra nije do sada ni naručeno.

„Ne mogu da preciziram kad će biti gotovi radovi, a razlog svih kašnjenja je loša i nekvalitetna firma koja izvodi te radove. Sve ostalo je u funkciji. Razmišljamo da početkom marta počnemo da koristimo trg, nezavisno od osvetljenja, da, možda, onaj koncert Ace Pejovića koji je bio najavljivan za 8. mart u ovom mesecu održimo tu u nekom kasnijem terminu, na primer početak proleća. Nadam se da nešto tako može da se desi, ali zaista ne mogu da obećam, nadamo se i da će radovi da budu još nekih mesec ili dva, da trg bude u funkciji, ali i da će se posle toga, narednih pet do šest meseci neke sitnice da se sređuju i ispravljaju. Sve ono što su oni obećali nisu ispunili, tako da zaista ne znam kako da im verujemo.“

Cvetanović je najavio i da će izvođač radova biti kažnjen „i više od 5%, jer će biti i odbijanja zbog kvaliteta. Ni dinar im nije plaćen avansno, nego samo kad se ispostavi situacija. Danas ih ne plaćamo, jer po zakonu nemamo obavezu da ih plaćamo ako je firma u blokadi. Nećemo da im sve platimo dok sve ne bude kako treba.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
PELE
PELE
2 godine pre

Izvodjac radova na izgradnji trga je neodgovoran i jedini kriv sto se kasni sa zavrsetkom radova.Treba da bude kaznjen za to, a gradonacelnik je u pravu sto se izvodjacu ne placa ni dinar avansa.Uprkos svemu nadam se da ce uskoro radovi biti okoncani a Leskovac dobiti trg na koji se cekalo godinama.

Negativna referenca
Negativna referenca
2 godine pre

Penale ne pomaze. Nikad nisu smeli da iz direkcije primene davanje negativne reference kojom takav izvodjac ne moze ucestvovati u narednim tenderima. To ipak niko nema petlje, NE SME.Jer ce odmah stici telefonski pozivi upravo iz kabineta lokalnih i republickih gde je uzet reket za dobijanje tendera, odnosno gde je dat dobrovoljni prilog za razvoj partije. Tako je sve gluma, drama za narod. Pa partije opstaju zive zahvaljujuci takvim izvodjacima. Mile Konj, Pavicev, je lepo objasnio. Nema mesta postenim nekorumpuranim politicarima na funkcijama. Ko nije spreman da primi, trazi, nema sta da trazi na funkciji. Jer kad bi se izvodjac stvarno plasio, davno bi zavrsio posao, ne bi se igrao. I sve to, tu igranjku placa narod.

Dragče
Dragče
2 godine pre

Može li neki dokaz za ove tvrdnje, jer, brate, danas niko nikom ne veruje, a pogotovo se ne veruje nekom ko je nekoliko puta (ne vezano za razloge) slagao, tj “zaobišao istinu”.