CVETANOVIĆ: GRAĐANI IMAJU POSLEDNJU REČ

LESKOVAC

 

Pretpraznički dvobroj Nove Naše reči izašao je na 40 strana sa brojnim autorskim tekstovima, intervjuima, pričama o ljudima i događajima.

U novogodišnjem intervjuu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovara na brojna aktuelna pitanja: koji događaji su obeležili prošlu godinu, da li ima viška zaposlenih i kako će se taj problem rešavati, da li Beograd vidi potrebe gradova u unutrašnjosti, zašto kolektor za prečišćavanje otpadnih voda mora ponovo da se gradi, o korupciji u zapošljavanju, političkoj konkurenciji, predstojećim izborima i mogućim koalicionim partnerima. On poručuje građanima Leskovca da u 2016. godini na izborima izaberu pravu opciju koja će ih zastupati kako to čini sadašnja lokalna vlast, ili još bolje i kvalitetnije.

Nova Naša reč donosi intervju sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, koji ovih dana odlazi sa te pozicije. On naglašava da treba više govoriti o ekonomiji, komentariše političku i bezbedonosnu situaciju na jugu Srbije, izbegličku krizu i druge aktuelne teme.

Tekstom o nekadašnjem profesoru sociologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Mihajlu Pešiću Nova Naša reč od ovog broja počinje obajvljivanje ospežne serije tekstova o našim ljudima u beogradskoj ili nekoj drugoj dijaspori. Od ovih tekstova na kraju dvogodišnjeg ciklusa planirano je objavljivanje knjige, piše Nova Naša reč.

Za novogodišnji dvoborj Nove Naše reči govori Ljiljana Milenković Slavujka, jedna od petoro dece Dragija Slavuja. Ističe da joj je veoma drago što će se snimati film o njenim precima i vremenu u kome su oni živeli. Iako je atorima i finansijerima projekta „Slavujevo doba“ veoma zahvalna, ona se pita zašto je niko od autora nije kontaktirao, niti je ko pozvao na projekciju dokumentarnog filma, koji nije imala priliku ni da vidi. Komentarišući polemiku o tom dobu, Ljiljana kaže da je to ipak bilo „zlatno doba“ i najbolji dani Leskovca.

O našim sugrađanima i o nama u prazničnom broju piše novinar i pisac Sava Dimitrijević. On piše o jednom starom, zaboravljenom zanimanju, oštračima noževa, i ljudima koji su se time bavili i sa nostalgijom se priseća nekih davnih vremena kada se živelo skromnije, ali sa punim srcem.

Za Novu Našu reč govori Nikola Pavković, lider zrenjaninskog pop-pank benda „Oružjem protiv otmičara“ o slavi, vraćanju na scenu, snalaženju i nesnalaženju u karijeri.

Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ postoji već 20 godina. Marko Stojanović, predavač, za Novu Našu reč govori povodom ovog jubijleja.

Na kraju 2015. rezullate svog rada sumirali su mnogi: inspekcijske službe sa područja Jablaničkog okruga, leskovačka Opšta bolnica, Regonalna privredna komora, Zavod za javno zdravlje, što prenosi Nova Naša reč.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Skupštine grada, na kojoj je usvojen budžet za 2016, kao i sa poslednjeg Gradskog veća, na kome je, između ostalog, bilo reči o inicijativama za formiranje gradskih opština Grdelica i Vučje.

Iz stranačkog života Nova Naša reč piše o poseti lidera DS-a Bojana Pajtića Leskovcu i tribini koju je održao, o tome kako radi Kancelarija za naredone poslanike SNS-a, i prati ostale stranačke aktivnosti.

I ovaj praznični dvobroj sadrži redovne rubrike, feljton, sport i ostalo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare