Cvetanović dobio zahvalnicu Regionalne lekarske komore Jugoistočne Srbije, objavljeno na sajtu grada

LESKOVAC

Na zvaničnom sajtu grada Leskovca objavljeno je da je gradonačelniku Leskovca dr sci. med Goranu Cvetanoviću “u Svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Nišu uručena nagrada u vidu zahvalnice za najčitaniji rad u 2017. godini u međunarodnom časopisu iz oblasti biomedicinskih nauka Acta medica Medianae”.

“Cvetanovićev rad je jedan od pet proglašeni su najboljim od strane EBSCO baze iz SAD gde je časopis Acta Medica Medinae indeksiran zato što su najviše čitani, pregledani, preuzimani i korišćeni kao osnova za pisanje drugih radova“ rekao je, prilikom uručenja zahvalnice prof. dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam u prisustvu predsednika Skupštine Lekarske komore, dr Gordane Lučić i predsednika Regionalne lekarske komore Jugoistočne Srbije, prof. dr Borisa Đinđića, na ovom vrlo značajnom skupu. Pre 3 godine odbranio sam doktorat sa temom „Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od dijabetesa“, koji sam imao čast da predstavim i u Los Anđelesu, na poziv Lekarske komore SAD. Smatram da, u skladu sa profesijom, kao specijalista interne medicine, i u skladu sa funkcijom koju trenutno obavljam moram voditi računa o kvalitetu života, i upravo je kvalitet života tema kojom se moj rad bavi. Zahvaljujem se Lekarskoj komori koja ima predivne profesore koji imaju znanje i kvalitet i koji to znanje znaju da prenesu i koji omogućavaju da se lekari bave naučnim radom, ali imaju i veliki broj stručnih sastanaka gde lekari razmenjuju svoja iskustva i što je najbitnije mogu to iskustvo implementiraju u praksi i prenesu na mlađe generacije“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović na skupu. On nije krio zadovoljstvo povodom uručenja nagrade dodavši da je velika čast kada se dobije priznanje za rad kome se ozbiljno prustupi.

Na Medicinskom fakultetu novinarimae obratio i prof. dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. On je istakao da je današnji skup pre svega namenjen lekarima iz jugoistočne Srbije da bi oni uvideli da je Lekarska komora zaista njihova druga kuća, i da će komora nastaviti da podržava sve stručne i naučne aktivnosti. S tim u vezi je organizovana prezentacija međunarodnog medicinskog časopisa sa ovog prostora a dodeljene su i nagrade autorima najboljih radova.

„Rad dr Gorana Cvetanovića i još pet proglašeni su najboljim od strane EBSCO baze iz SAD gde je časopis Acta Medica Medinae indeksiran zato što su najviše čitani, pregledani, preuzimani i korišćeni kao osnova za pisanje drugih radova“ – rekao je profesor Đinđić.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović dobio je zahvalnicu povodom rada „Kliničke i epidemiološke karakteristike akutnog koronarnog sindroma i ishod lečenja u Jablaničkom okrugu“.

Zahvalnicu je uručena od strane Lekarske komore Srbije i uredništva časopisa Acta medica Medianae.

Gradonačelnik Cvetanović je nagradu preuzeo u prisustvu kolega i saradnika koji su učestvovali u izradi rada”, navodi se u objavi na sajtu grada Leskovca.

A na zahvalnici piše da su autori rečenog rada Goran Cvetanović, Marija Stojiljković, Nebojše Dimitrijevića , inače direktor leskovačke bolnice i Jasmina Randjelović, zamenica gradonačelnika Leskovca.

Ovo nije prvi put da se na zvaničnom sajtu grada objavljuju informacije o zahvalnicama i nagradama koje Cvetanović privatno dobija .

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Prosvetar
Prosvetar
4 godine pre

Bravo za gradonacelnika,ponos naseg grada i pravi primer za omladinu.

Biksi
Biksi
4 godine pre

Velika cast za gradonacelnika, sve cestitke.