Cvetanović dobija Osmonovembarsku plaketu u Lebanu

LEBANE-LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predložen je za najviše priznanje opštine Lebane, Osmonovembarsku plaketu.

Za povelju su predloženi Nacionalna služba za zapošljavanje, firma Roštiljko doo Lebane, Poljoprivredno gazdinstvo porodice Stojiljković, gazdinstvo Stevanović i Društvo Sveti Sava iz Italije. Svi ovi predlozi su na poslednjoj održanoj sednici Skupštine opštine i usvojeni.

Na 20. sednici Skupštine opštine Lebane tajnim glasanjem za zamenika predsednika Skupštine opštine izabrana je Danijela Branković iz odborničke grupe dr Goran Janjić.

Odlukom odbornika novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara dobili su učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Lebana: Mladen Janković, Jelena Marković, Pavle Anđelković, Jakov Miljković i Katarina Stanković.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o bratimljenju Lebana i opštine Trgovište, a u obrazloženju ove odluke se kaže da dve lokalne samouprave vezuje istorija i ekonomija, kao i zajednički interes i nastup u zemlji i regionu. Usvojeni su i predlozi odluka o izmeni stope poreza na imovinu, lokalnim komunalnim taksama, prosečnoj ceni nepokretnosti po zonama i utvrđivanju koeficijenta za svaku zonu. Odlučeno je i da se subvencionišu javna preduzeća radi efikasnijeg rada i obavljanja delatnosti od opšteg interesa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare