Cvetanović čestitao Svetski dan slobode medija citatom Gandija

LESKOVAC

Na današnji dan širom sveta se obeležava Svetski dan slobode medija.

“Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je svim medijskim radnicima uputio čestitku i rekao:

“Sloboda mišljenja i govora su osnovna ljudska prava, tako da se kao pojedinci, ali i kao društvo moramo boriti kako bi podigli svest o značaju slobode medija, koja je jedan od osnovnih pokazatelja demokratskog društva.

Gandi je govorio da je sloboda medija dragocena privilegija koju nijedan narod ne sme zaboraviti. A kriza zbog pandemije korona virusa nam je više nego ikada pokazala njihovu važnost. Zahvaljujem svim predstavnicima medija koji prate sve naše aktivnosti i građane pravovremeno informišu o istima. Zahvaljujem i što su svojim nesebičnim zalaganjem i izveštavanjem o epidemijskoj situaciji doprineli očuvanju zdravlja naših sugrađana.

Leskovac će uvek pružati podršku medijima u cilju objektivnog i nepristrasnog izveštavanja, a sve u interesu čitavog stanovništva”, objavljeno je na sajtu grada.

Prati
Obavesti me o
guest
18 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
7 dana pre

Teško da je maleni Indijac ikada izgovorio ovakvu misao?! Ako ni zbog čega drugog, onda zato što je potpunom neskladu sa vremenom u kome je živeo. Bolje da ju je naš elokventni gradonačelnik pripisao Mehmedu Selimoviću. Rahmetli Meša se barem ne ljuti kad mu u usta stavljaju raznorazne gluposti.

Inače, Mahatma Gandi je poznat i kao čovek kome je njegova supruga najčešće služila umesto vreće za udaranje, i koji je nag spavao sa maloletnicama (i sa svojom rođenom unukom!?) kako bi testirao svoje “seksualno strpljenje” tj. celibat. 

– Svaka sličnost sa pojedinim srpskim šerifima je sasvim slučajna.

Zadnji put uredio 7 dana pre Djura Leskovac
Raca
Raca
7 dana pre
Odgovori  Djura Leskovac

Dobro de ti ga pretera, poštedi nas gadosti. Ako nam je do povraćanja o ako ćemo o nenormalnicima ne mora da idemo do “Inđije” , možemo za početak ladno da pišemo o našim vladarima i venčanju Milutina Nemanjića petogodišnjom Vizatijskom princezom Simonidom.

Čitalac
Čitalac
6 dana pre
Odgovori  Djura Leskovac

Zemljače, da sam na Meskovom mestu,zbog ovog tvog komentara bih našao kako znam i umem tvoje lične podatke i sudski te gonio do sudnjeg dana.Pa bi mi ti šljakao jedno 2-3 godine da isplatiš odštetu.Mlad sam da imam unučad,ali me,ipak, ova tvoja nevidjena bljuvotina od komentara ostavila bez teksta.
Nakon njega nastao je muk i verujem da se svi, poput mene,pitaju, kakav si to (ne)čovek kada možeš da ostavljaš ovako kukavičke,jezive i odvratne komentare?
Aluzija ti nije nimalo na mestu.Sem toga diskutabilno je tako nešto pripisivati i Gandiju,ali to je za nas,ovde,mnogo manja briga.
Njemu možemo da zamerimo puno toga, da ga prozivamo zbog ove ili one negativne osobine, afere… ima ih za izvoz. Zbog nedostatka referenci i veština za mesto na kome se nalazi, da se podsmevamo njegovom manjka širine… Zbog odnosa prema ženama uopšte,prema zaposlenim ženama,muškim saradnicima,urođenoj bahatosti,ali…ova više nego bespotrebna i blago je reći nepristojna aluzija nije ni šala,a nije ni način političke borbe,jer koliko vidim i u poltici postoji granica koja se ne sme preći.

Hoću da verujem da si bolestan čovek i da ti je bolest u progresiji.
Tako će mi biti lakše.
Što nije isključeno,jer ovo ti nije “prvina”.

Molim gopsođu Ljiljanu da objavi moj komentar.

Džiber
Džiber
6 dana pre
Odgovori  Čitalac

A ja bi pa priške našao tvoje podatke, pa da te odere neki stvarni bolesnik ili neka osoba sa invaliditetom (na čije stanje izgleda ciljaš sa aliudiranjem). Kako te bre nije sramota da diskriminišeš bolesne i upoređuješ ih sa nekim izjavama, pa makar one i bile degutantne. Šta su bre vama “zdravima” bolesni učinili nažao pa ih stalno optužujete?
p.s. O tihoj odbrani i spinovanju u korist jedne političke partije na vlasti drugi put, a o Gandiju čitaj, ima u knjigama.

Kod ĉitaoca ne prolaze izlizane fore
Kod ĉitaoca ne prolaze izlizane fore
5 dana pre
Odgovori  Džiber

Da, da,kako da ne.To je oprobani i dokazani postupak:ne sviđa ti se sagovornik i optuźiš ga da je bot vlasti,pa ako prođe, prođe.
I pozoveš se na toleranciju,na poštovanje razliĉitosti.
Dakle,svako ko skrene pažnju psihički obolelom čoveku da je zreo za hospitalizaciju,jer podmuklo drugima podmeće seksualno devijantno ponašanje,on je po difoltu za Vuĉiċa i SNS?Ma nije moguċe!
Treba da ċutimo i čitamo njegove gadosti, gde se on, bez adekvatne terapije,projektuje da je Marinka Tepić?
Ako sam protiv Meska i SNS, jel to znači da mi je sve dozvoljeno, da je nebo granica?
Evo,opet ċu napisati:oboleo si,javi se lekaru,nikad nije kasno,uvek je pravo vreme za posetu psihijatru.
Mnogi ti unazad mesecima skreċu paźnju da se ozbiljnije posvetiś svom mentalnom zdravlju.
PS
I ne piśi pod drugim nikovima,”priške”.
Izgleda da više nema nikog da te brani kad pokaźeš svoje pravo lice,pa moraś sam.

Nenad
Nenad
5 dana pre
Odgovori  Džiber

Zašto lupaš, Džiberu? I Hitler je bio bolestan,Brejvik je takođe psihički bolestan, AV ima ko zna koliko dijagnoza, pa nikom ne pada na pamet da ih abolira i gleda im kroz prste jer su “invalidi”. Aajde, napiši nam izvor, gde si to prčitao o Gandiju.
U Informeru,u Alo, ili u knjizi nekog ozbiljnog autora?
O Idi Aminu je neki novinarčić napisao da su pronadjene hladnjače gde je čuvao ljudsko meso za sopstvenu ishranu, pa ne videsmo nijednu fotografiju ili neko ozbiljno novinarsko ime da stane iza toga. Za Sadama Huseina su SVI ZNALI da poseduje   biološko i hemijsko oružje za masovno uništenje, pa se posle okupacije njegove države I njegovog smaknuća dokazalo da ga nema.

Džiber
Džiber
5 dana pre
Odgovori  Nenad

Spinovanje je izgleda u krvi ovde u Srbiji. Svakako da nisam ni pomislio, a kamoli napisao da Hitlera ili Brejvika treba abolirati. Ne imputirajte bzvz stvari. Takođe Hitler i Brejvik nisu “invalidi”. Za Brejvika je lekarski utvrđeno da ima nekakvu psihičku bolest, za ovog drugog i trećeg nisam čuo. Takođe nznm ni da Đura ima neku psihičku bolest, pa da čoveka nazivate bolesnim, osim ako niste njegov lekar i svesno kršite lekarsku etiku.
I za radoznale:
https://www.sup.org/books/title/?id=26014
https://www.vice.com/sr/article/bmzq3a/gandi-je-bio-rasista-koji-je-silio-devojke-da-spavaju-u-istom-krevetu
https://www.danas.rs/kolumna/aleksej-kisjuhas/svi-nasi-monstrumi/

p.s. Poželjno je poznavanje engleskog jezika

Hm, da...
Hm, da...
4 dana pre
Odgovori  Džiber

Jedino Djura ovde ne zna engleski, a Vajs je šit od portala.
Ok, Gandi je bio manijak, a sad
vratimo se onom bitnijem:
da li Mesko treba da pusti Đuri kriviĉnu prijavu pa da odgovara zbog svog klevetniĉkog komentara, ili Đuru od posledica njegovog baljezganja štiti prazna floskula “sloboda govora”?

Mare
Mare
4 dana pre
Odgovori  Džiber

Sjajni izvori. Proamerički Vice i američka izdavačka kuċa Stanford. A ti pritom nisi čuo za Idi Amin Dadu. Naravno da ċeš kod američkih izdavača da pročitaś da su Sadam Husein, Gadafi i mnogi drugi lideri zemalja treċeg sveta koji nisu pristali da sagnu glavu – bolesni diktatori. A Gandi je opštio, tj suzdrźavao se od opštenja sa unukama? To je verovatno poteklo od britanskih “čistunaca”.
Kao śto si za vreme hladnog rata mogao da pročitaš u “ozbiljnim” zapadnim glasilima i literaturi da “komunisti opšte sa svojim sestrama i majkama”.

Sargarepa
Sargarepa
7 dana pre

Prizeljkujete promenu vlasti. Ocekujete pomocmedija. Samo gradjani biraju. Ona vecina. Zato vam smetaju svi. Kome se poruka ne dopada, ne treba da je cita. Pogrdni komentari, provokativni naslovi, su dokaz da su mediji slobodni. Ali vi bi da vladate. Mozete, cim pobedite na izborima. Hoce li se tada ,,oslobiditi ” mediji? Ipak su pare u pitanju, gradski budzet.

Sargarepa
Sargarepa
7 dana pre
Odgovori  Jugpress

Nije upuceno Vama nego navijacima. Objavljeno je kod Vas zato sto ste objektivni i slibodan medij. Naravno da iz budzeta koji SVI punimo i iz koheg se i medijima raspodeljuje, sredstva pripadaju i Vasoj kuci. I ova polemika jeste dokaz sloboda. Plate koje mediji daju saradnicima su nedovoljne za samostalnost. Zbog toga vam se svima svi dive i zahvaljuju na istrajnom informisanju. To se zove entuzijazam vaseg posla. Nema novinarstva bez ekipe. Kolike su plate? O tome treba da se pise. Da se svakp nadje. Kome prijatno,kome neprijatno. Realno u svetu oko sebe.

Pertackibot
Pertackibot
7 dana pre
Odgovori  Sargarepa

Izgleda da je meni upućen komentar, jer sam dirnuo u osinje gnezdo, u “intelekt koji vi botovi ne dovodite u pitanje. To prolazi jedino na vašem Glavnom Odboru ili onom vašem botovskom portalu, gde ili ne objavljuju komentare, ili je uvek botovska- poslednja. Ne bi me iznenadilo da si ti pisao/la “čestitku.
I čemu te siktave, kratke rečenice od po 3-4 reči? 🙂

Ivan-Icko nas. Solidarnost
Ivan-Icko nas. Solidarnost
6 dana pre
Odgovori  Sargarepa

Retko imam potrebu da bilo šta napišem ovde na portalu, ali sad, nakon glupavog komentara komenatora Sargarepica, ne mogu a da ne piše,
Obratiću ti se direktno. Ja ne znam šta ti hoćeš, ali vidim da te peče jedino slobodno mesto na virtuelnom nebu Leskovca gde svako može da kaže popu pop, bobu – bob, a vlastima ono što zaslužuju i što mi, hladne glave, koji nikada nismo robovali autoritetima kao ti, dakle – mi ostali, možemo da kažemo, napišemo. Pod uslovom da to niosu uvrede, klevete, podmetanja…jer i sloboda podrazumeva obavezu da zaštitim čak i predstavnika vlasti od neistina, i olako izrečenog a nedokazivog.
Ti si plaćen ili plaćena radnim mestom ili ko zna već čime već pa nisi kompetentno da donosiš sud o bilo čemu, a najmanje o tome kako se živi u Srbiji i Leskovcu. Da je tvoj šef biran na direktnim izborima, da se nije u poslednjem momentu prišljamčio SNS-u izajući radikale, dobio bi 0,000002% glasova leskovčana. To svi znaju, znaju i vaši tamo po partiji, al ne smete da pisnete. A ja sve ovo gore što sam napisao SMEM DA KAŽEM prijateljima, rodjacima, nepoznatima, na Slavi, u kafani…bilo gde.
E, u tome je razlika izmedju tebe i nas koje optužuješ da želimo vlast. Ja nikad nisam bio u vlasti, niti bih bio i da sam imao priliku, jer znam da je ovakav sistem bolestan i da bi od mene napravio ono što si ti. S druge strane, mišljenja sam da je svaka vlast nasilje nad narodom.
Ja ovde pogrdne komentare ne vidim. Čovek je lepo napisao da je sloboda medija u vreme kada se Gandi borio protiv kolonizatora bila nepoznanica, odnosno da je izrečena glupost a koju ste ti, ekipa iz kabineta i gradonačelnik sastavljali.
Šta ti očekuješ od ljudi? Da ćute na glupost odraslih ljudi, i to onih koji vode grad a ne znaju osnovne stvari, da aplaudiramo osobama bez opšte kulture?
Hajde, sučeli svoj stav sa mojim po pitanju nonsensa, rečenice:
Gandi je govorio da je sloboda medija dragocena privilegija koju nijedan narod ne sme zaboraviti. 
I ja tvrdim da je nonsens, a ti ako imaš argumente, izvoli i piši. I nemoj nam tu kukumavčiti – vi očete ovo, vi očete ono.
Odakle ti znaš ko sam ja, koja su moja intereresovanja i šta ja hoću u životu i za koje se vrednosti zalažem?

Pertackibot
Pertackibot
7 dana pre

Mesko, to li je rekao advokat Gandi? Prvi put čujem da ga neko citira.
Čisto sumnjam da se Mahatma bavio “slobodom medija” jer sumnjam da su mediji u okupiranoj Indiji, u to vreme, igrali bitniju ulogu, naroĉito ne u državi sa milijardu stanovnika, uglavnom nepismenih i siromašnih.
Pre ċe biti da je citat uzet od ko zna koga, i da ti je saradnik koji ti je citat i ceo tekst napisao prepisao sa nekog od bezbroj budalastih fejsbuk postera sa “izjavama”, a koji moźe svaki idiot da napravi.

Evo ti malo ” pravog” Gandija. Citat bi trebao da te se itekako tiĉe.
Mada, gotovo da sam siguran, da je za tebe dockan.

“Čak i najsitnija neistina truje čoveka, isto kao što i samo jedna kap otrova truje celo more”

M.Gandi

Požarni
Požarni
7 dana pre
Odgovori  Pertackibot

Bravo za komentar, mada sumnjam da zna ko je bio Gandi

Motherland Calls
Motherland Calls
7 dana pre
Odgovori  Požarni

Gandi je advokat 🙂 Ne brinite, ne zna ni ta/taj sa “visokom prosečnom ocenom sa studija” koja je pisala.