Cvetanović čestitao Svetski dan Roma

LESKOVAC


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je svim pripadnicima romske nacionalne manjine 8. april, Međunarodni dan Roma.

„Grad Leskovac je multikulturan grad, koji neguje različitosti i sprovodi odgovornu socijalnu politiku. Pripadnici romske populacije čine važan segment leskovačkog identiteta, budući da u našem gradu živi najveći procenat Roma u odnosu na broj stanovnika.

Čast mi je što je Leskovac prepoznat kao primer dobre prakse kada se radi o odnosu prema pripadnicima romske nacionalne manjine i poštovanja njihovih prava. Naša je obaveza da nastavimo da se zalažemo za dodatno unapređenje njihovog položaja, za iskorenjivanje predrasuda, diskriminacije, nejednakosti, socijalne isključenosti i siromaštva. Radićemo na daljem unapređenju obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja, socijalne i zdravstvene zaštite i na omogućavanju ravnopravnog uključivanja Roma u sve segmente našeg društva.

Svim pripadnicima romske nacionalne manjine čestitam Dan Roma, sa željom da istraju u negovanju svojih posebnosti, kulture, jezika i običaja“, zaključio je gradonačelnik Cvetanović.

Tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana Roma biće organizovan u ponedeljak, 10.4.2023, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare