Cudna priča“ uz protokol sa Ršum fondacijom

NIS

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić tradicionalno je u svom kabinetu, dočekao i ugostio pesnike, učesnike 14. Medijana festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.
Pozdravljajući goste, predsednik Kocić je podsetio, da je ovaj Festival još jedna u nizu manifestacija, koje opština posvećuje najmlađima, a da je njegova ideja da objedinjuje ljude dobrih misli, koji će zajedno sa decom sačuvati radost detinjstva. „Naša uloga je da tu radost negujemo, umnožavamo, kako bi trajala i kako bi naša deca, neki novi ljudi, koji rastu uz nas, izrasli u srećne i dobre ljude“, istakao je Kocić.
Ovom prilikom, predsednik Nebojša Kocić, i velikan poezije za decu, LJubivoje Ršumović, potpisali su Protokol o saradnji sa Ršum fondacijom i Akademijom „Saradnici sunca“, koji predviđa saradnju najveće niške opštine i Fondacije porodice Ršumović.


Ovogodišnji Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, otvoren je prigodnim dramskim programom i uz predstavljanje zbornika Festivala, „Čudna priča“ i projekcije animiranog filma o manastiru Žiča, snimljenog po knjizi Miloja Radovića – Mala knjiga o velikoj Žiči.
Druženje dece i najpoznatijih srpskih stvaralaca za decu nastavlja se u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, gde će učesnici festivala govoriti o čudnopričanju u književnosti za decu, o tome zašto svaka knjiga mora da ima priču i kojim čudima nas uče deca.
Drugog dana festivala, učenici osnovnih škola na teritoriji Gradske opštine Medijana, imaće prilike za razgovor i druženje sa piscima, među kojima su Violeta Jović, Gordana Timotijević, Vlasta Cenić, Branko Stevanović, Dejan Aleksić, Bojan LJubenović, Aleksandar Janjušević, Miloje Radović, Branko Stevanović, Elizabeta Georgiev, Slobodan Stanišić, Stevan Milošević, Vera Cvetanović, Slavka Petković Grujičić, Radmila Bulatović, Gordana Maletić, Rusomir Arsić.
Nakon čudopričaonica u školskim bibliotekama, u OŠ“Sveti Sava“ biće otvorena izložba likovnih radova, učesnika konkursa festivala.
U okviru završne manifestacije, uz umetnički program u izvođenju glumačke družine Dragane Plavšić i spleta igara KUD „Abrašević“, biće dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima dečijeg literarnog i likovnog konkursa. Biće uručena i povelja NAISA, Gordani Timotijević, o čijem će se književnom stvaralaštvu govoriti na ACADEMIA MEDIANA 23, naučnom skupu o savremenoj književnosti za decu, u saradnji sa Departmanom za srbistiku Filozofskog fakulteta u Nišu.(kraj) VP/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare