Crveni krst Leskovca uručio novogodišnje paketiće deci

LESKOVAC

Crveni krst Leskovca je u skupštinskoj sali grada Leskovca povodom proslavljanja pravoslavne Nove godine podelio paketiće za 50-ak dece iz samohranih i socijalno ugroženih porodica. Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Ljubomir Miladinović, naglasio je svoje veliko zadovoljstvo zbog prisustva u Leskovcu koji je posvećen humanitarnim principima i humanitarnoj aktivnosti Crvenog krsta.

„Crveni krst Leskovca, obeležavajući 145 godina rada, pripada najstarijim organizacijama u Republici Srbiji i to je na ponos i radost ove sredine. Ovakva organizacija ne bi mogla da postoji ako nema humanih, dobrih ljudi, ako nema razumevanja i onoga što sa posebnim ponosom ističem, a to je veliko poverenje i podrška lokalne samouprave.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i sam učestvovao u ovoj podeli, izneo je podatak da Grad Leskovac aktivno podržava rad Crvenog krsta i da je ove godine za realizaciju njegovih programa iz budžeta opredeljeno 14,5 miliona dinara, od čega se 10 miliona izdvaja za rad Narodne kuhinje.

„Crveni krst je organizacija okupljena oko najhumanijih ideja, zasnovana na načelima volonterizma, empatije i ljudskosti. Grad Leskovac prepoznaje značaj Crvenog krsta i njegove misije – pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to u pravo vreme, odgovarajućim resursima. Ne treba zaboraviti značaj ove organizacije za vreme poplava, elementarnih nepogoda, ali i u promociji dobrovoljnog davanja krvi i podizanja svesti koliko je ono neophodno, kako naših mališana, tako i naših sugrađana. Pored ovih aktivnosti, centralno mesto u radu Crvenog krsta zauzima pomoć socijalnim kategorijama stanovništva, onima koji su na donjem pragu socijalne izdrživosti, sa idejom da ta pomoć bude konkretna, praktična i pravovremena. Jedna od takvih aktivnosti je i današnja podela paketića za decu iz samohranih porodica, nazvana simbolično „Jedan paketić, puno ljubavi“.

Ovom prilikom je, povodom 145 godina rada Crvenog krsta Leskovca, gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću uručen Zlatni znak Crvenog krsta. Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, smatra da je gradonačelnik ovo priznanje zaslužio zbog velike podrške koju pruža radu Crvenog krsta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare