Crveni krst Leskovac organizuje trku “Za srećnije detinjstvo”, kupite startni broj i pomozite humanitarnu akciju

LESKOVAC

U okviru tradicionalnog 22. Leskovačkog polumaratona i Trke zadovoljstva , koji se organizuje u nedelju 22.10.2023. godine, a koji organizuje Atletski klub „Dubočica“ i Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti grada Leskovca, i deo su Oktobarskih svečanosti, Crveni krst Leskovac organizuje „Trku za srećnije detinjstvo“.

Crveni krst Leskovac pozvao je učenike osnovnih škola koji su u trenažnom procesu u nekim od sportova u klubovima i školama sportova, ili se rekreativno bave sportom, da učestvuju u ovoj trci. U organizaciji ove akcije je podršku dao Aktivn direktora Osnovnih škola u Leskovcu i direktori škola.

I okviru akcije organizuje se i „prodaja“ startnih brojeva. Cilj „prodaje“ je prikupljanje sredstava koja će biti u ukupnom prikupljenom iznosu uplaćena jednoj od osnovnih škola iz Leskovca koja će ova sredstva moći da po pregledu svojih potreba – za finansiranje plaćanja eksurzije deci iz socijalno ugroženih porodica, finansiranje udžbenika za decu iz ovih porodica ili na neki drugi način, uz uslov da sva sredstva budu iskorišćena za humanitarnu aktivnost. Aktiv direktora će odlučiti kojoj će školi ove godine biti uplaćena sredstva na osnovu broja prijavljenih učesnika u trci i „prodatih“ startnih brojeva školi.

„Cena“ startnog broja je 100 dinara, a startni broj mogu „kupiti“ svi – i učesnici u trci i zainteresovani građani. „Kupovina“ startnog broja je donacija naših građanki i građana svojoj školskoj omladini, poručuju iz leskovačkog Crvenog krsta.

Ove startne brojeve će Crveni krst Leskovac prodavati na startu polumaratonske trke ispred Leskovačkog kulturnog centra od 11 časova.

Svaki startni broj ima jedinstveno nominalno obeležje, štampao ih je Crveni krst Srbije i nije moguća bilo kakva njihova zloupotreba , a sredstva za štampanje startnih brojeva i promotivnog materijala obezbedio je Crveni krst Leskovac.

Kao podršku polumaratonskoj trci Volonteri Crvenog krsta Leskovac – učenici Medicinske škole, pripadnici jedinice Prve pomoći CKL će davati podršku organizatorima za svaku eventualno potrebu, saopšteno je iz Crvenog krsta Leskovac. (kraj) MS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare