“CRVENA” U LESKOVCU: KAD JE DIREKTOR POZORIŠTA DOŠO “DA GA VIDE”

LESKOVAC

 

U Narodnom pozorištu u Leskovcu sinoć je izvedena predstava „Bitef teatra“ „Crvena – samoubistvo nacije“, koja je najpre bila skinuta sa repertoara, a onda pod pritiskom javnosti vraćena.

Kontraverzna predstava, koja je sa repertoara skinuta zbog uvodnog songa gde se psuje Srbija, izazvala je različite reakcije publike. Predstavu je napustilo 10 do 20 gledalaca, ali je kraj predstave publika u punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu dočekala dugim i jakim aplauzom.

Prema informacijama do koje su došli novinari, budući da je reč o događaju visokog rizika, u sali Narodnog pozorišta bilo je prisutno petnaestak policijaca u civilu. U jednom momentu na nekoliko minuta je ušao i direktor pozorišta Stanislav Grujić, uz glasan komentar „došao sam samo da me vide“. Ono što je bilo uočljivo je da predstavi nisu prisustvovali funkcioneri lokalne samuprave.

 

Leskovac Crvena 1

Inače, predstava „Crvena – samoubistvo nacije“ kritijuje nasilje nad ženama i bavi se problemom demogradske katastrofe.

Leskovca Crvena 2

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Goran Rakić
Goran Rakić
8 godine pre

U poslednjih dvadesetak godina Srbija je postala obećana zemlja za barabe,bitange i slične.Ono što je vredelo,a da je preživelo,isterano je napolje.Kvalitet stanovništva je degradiran.Čudi me i da se ovo gledalaca skupilo da podrži predstavu?Nadam se da nisu došli po nečijem naređenju kao što su i pomenuti prisutni bezbednjaci…