CRTA podnela prijavu protiv Cvetanovića zbog zloupotrebe javnih resursa i funkcionerske kampanje

LESKOVAC

CRTA je Agenciji ya borbiu protiv korupcije podnela Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv Gorana Cvetanovića, gradonačelnika grada Leskovca i člana političke stranke Srpska napredna stranka, zbog: – Povrede
odredaba čl. 29. st. 2, 4. i 5. Zakona o Agenciji za borbu protiv
korupcije (zloupotreba javnih resursa i funkcionerska kampanja); –
Povrede odredaba člana 12. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti
i eventualno neke druge odredbe istog zakona, objavljeno je na sajtu CRTE.

Prijava je podneta zbog konferencije za novinare Štaba za vanredne situacije grada Leskovca koji je održan 4.5.2020. godine

U prijavi se SCRTA poziva na snimak i izveštaj JUGpressa sa te konferencije i navode da se “uvidom u navedeni video zapis može
zaključiti da se radi o konferenciji za medije Gorana Cvetanovića,
gradonačelnika grada Leskovca, koji je na početku svog izlaganja i sam
napomenuo da se javnosti obraća u svojstvu gradonačelnika. Međutim,
nakon toga, značajan deo svog obraćanja javnosti na konferenciji za
medije funkcioner je posvetio promovisanju političkih ideja političke
stranke čiji je predsednik i diskreditaciji političkih protivnika koje
je sve vreme pominjao u negativnom kontekstu”, navodi s eu prijavi.

Dodaje se da je “prijavljeni Goran Cvetanović, kao
gradonačelnik i odgovorno lice grada Leskovca, postupio je suprotno
odredbama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, s obzirom na to
da je omogućio političkoj stranci Srpska napredna stranka, čiji je
član, promociju na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije
u Leskovcu u službenim prostorijama grada Leskovca, što može
predstavljati zabranjeno finansiranje političkog subjekta”.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pera
Pera
3 godine pre

Prijava je odbačena, jer je ista nebulozna Na žalost naše pravo dozvoljava pravni lek čak i za ovakve banalnosti, dok se s druge strane skreće tema sa mnogo ozbiljnije stvari. Ko je pismen neka lepo pročita citiranu izjavu, pa ako i dalje misli da se ovde radi o kampanji, a ne o podršci ljudima kojima je bilo najteže u prethodnih nekoliko meseci, neka razmisli još jednom.

CRTI I OPOZICIJI
CRTI I OPOZICIJI
3 godine pre

Pozivamo CRTU da obavesti grđane koji će svojom voljom pratiti i prijaviti nepravilnosti na glasackom mestu. Treba da znamo šta se smatra nepravilnošću i koga zovemo na koji broj da to i prijavimo.
Takođe pozivam opoziciju da se danas sastanu, ne oko koalicije niti borbe protiv vlasti. Vec da sednu i rayrade taktiku kako da spreče vlast da pokrade njihove glasove, da bi sačuvali svaki svoj glas! Važno je da predsatvnici opoyicije sednu i tačno po spisku utvrde na kojim biračkim mestima imaju kontrolu u vidu makar jednog predstavnika opozicije iz ma koje opozicione partije i tako ZA SVA BIRAČKA MESTA. Moraju da znaju gde nisu pokriveni i da eventualno traže pomoć UKAŽU CRTI na to. Veoma je važno da znaju i kako da reaguju u kojem slučaju,. ŠTA JE DOKAZ, da bi mogli da reklamiraju regularnost na tom biračkom mestu. Shvatite vlast ima sve resurse i ljude i ucenjuje. Ona se ozbiljno prirpema i svi rade za nju, od straha. Ali ako postvite propozicije da se zna da ste tu, da pratite, da mi kao javnost znamo, da CRTA zna, da poznajete mehanizam da pokrenete prijavu neregularnosti, tada su im šanse za muljavine manje. I na kraju, što izlazite na izbore ako ne umete da razgovarate jedan sa drugim , ako niste spremni da sednete već sada, a sešćete za 3 dana?! I to će biti znak ovoj vlasti da sa vama nema šale, da umete da sednete zajedno, i da nećete dozvoliti krađu izbora.

sedite, razmenite kontakte, ostanite na vezi
sedite, razmenite kontakte, ostanite na vezi
3 godine pre

Predsednici opozicionih stranaka danas hitno moraju da razmene načine obaveštavanja, da se sve vreme izbora čuju, jer imaju jednog zajedničkog neprijatelja čiji je imenitelj SNS. U tom cilju treba da se čuju non stop, da kažu jedan drugom šta se događa na izbornim mestima. Ako imaju sujetu, neka kažu da ih ne glasamo. Da i mi ko Pejčić podržimo SNS. Opozicijo, dajte razlog da verujemo da ste zreli, ozbiljni.

zasluzili su i vise prijava
zasluzili su i vise prijava
3 godine pre

Ajmo sad opozicija da prijavi Drobnjaka za izvodjenje radova bez dozvole za gradnju. Pa dosta vise ovog banditizma. Ovamo lazu ne mogu bez planova, ovamo moze preko noci koga oni odaberu.