Crkva zajednice Roma finansirala izgradnju sportskog terena

LESKOVAC

Crkva zajednice Roma u naselju ‘’Slavko Zlatanović’’, finansirala je izgradnju sportskog terena na otvorenom, koji je danas  žiteljima ovog dela grada, predat na korišćenje.

Lokalna samouprava je darovala klupe i kante za smeće, a iduće godine izdvojiće sredstva za postavljanje rasvete.

Sada samo fotografije i ljudsko pamćenje svedoče o tome da je na prostoru iza fabrike ‘’Džinsi’’ , u naselju ‘’Slavko Zlatanović’’, nekada bila ledina, pretvorena u smetlište. Danas je to čistina, kojom dominira kompleks igrališta, a uskoro će, u blizini početi izgradnja crkve, najavio je pastor Šerif Bakić.

” Zahvaljujući pastoru Miji Stankoviću, koji više nije sa nama, što na 4,5 hektara niču sportski tereni, jer smo, vodjeni njegovom vizijom, nastavili da radimo. Danas otvaramo igralište namenjeno svim ljudima dobre volje, a ne samo Romima.  Nama je jednako važno da se ovde druže i rekreiraju  zajedno srpska i romska  deca, je imamo vrlo dobru saradnju sa školama. Kad dodju, uveriće se da ovde vlada mir, ljubav i poštovanje za svakoga”.

Pastor Bojan Rasimović, poručio je da je osnovna ideja vodilja bila da se mladi posvete sportu i zdravom životu i izbave se iz poroka, kakvi su droga i alkohol.

Izgradnju, asfaltiranje i uredjenje terena finansirala je kompletno Crkva zajednice Roma, a grad Leskovac obezbedio je tri klupe i kante za smeće. Lokalna samouprava, trenutno se bavi stvaranjem važnih infrastrukturnih uslova za život u romskim naseljima:

“To je jedan od naših prioriteta. Pre nekoliko meseci završili smo radove na atmosferskoj i vodovodnoj mreži u Radanskoj i Sutjeskoj ulici ,u  Sat mahali, vredne 32 miliona dinara, čime smo značajno unapredili kvalitet života Roma u tom delu grada. Tome izuzetno doprinosi i plan detaljne regulacije dela romskog naselja Slavko Zlatanović, čime će se rešiti sporna pravna i imovinska pitanja i podići nivo infrastukturne opremljenosti” , rekla je  pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić.

Prema najavama, grad će finansirati postavljanje rasvete na danas otvorenom terenu, za šta je potrebna saglasnost Elektrodistribucije, koja se još uvek čeka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare