Čovek se oprašta od svoje kafane: In memoriam – Restoran “Mitić”

LESKOVAC

Dragi moj restorančiću, evo ti napuni 31 godinu, lepo smo se družili, bilo je mnogo lepih srećnih trenutaka, ali i onih teških. Kroz sve smo zajedno prolazili, bio si deo mene, ali i moje porodice, zajedno smo rasli, širili se, imali uspone i padove i sve prevazišli.

Pre četiri godine smo te renovirali, doterali, osvežili i hteli da krenemo ponovo u nove radne pobede, ali ja sam se razboleo i to smo morali da odložimo. Ja sam se brzo oporavio, ali nikako da krenemo, te ovo te ono, od danas do sutra vreme je prolazilo.

Neki su hteli da te uzmu u zakup, ali ja to nisam mogao da dozvolim, ipak smo ti i ja jedno. Tako smo čekali, prolazili su dani, i taman kad smo hteli i rešili da krenemo dođe ova glupa korona pa nam nisu ni dali da se družimo. Taman kad smo mislili da je i to prošlo, ili da će proći, neki zli ljudi na čelu sa Goranom Cvetanovićem su rešili da prave stadion i da im ti smetaš i da te moram srušiti, da je zemlja na kojoj si živeo preko 30 godina sad njihova i da nemaš šta da tražiš tu, da si ružan i da se ne uklapaš u njihovu koncepciju. Ja sam se žalio, ali džabe, nisu imali sluha za nas, već su naredili da te srušim.

Iako sam pokrenuo sudski postupak, rekli su da, ako ja to ne uradim, uradiće oni. I pokušali su 28.05.2021., ali ja nisam bio spreman, nisam te ispraznio, verovao sam da postoji bilo kakva nada da ćeš ostati, jer nikom ne smetaš osim onima koji me mrze, iz samo njima znanih razloga.

Ali ne, ostali su bezdušni i prema tebi, meni, i celoj mojoj porodici, i zakazali novo rušenje za 22.06.2021., i da nam nema spasa, da će doći sa bagerima i policijom i da je tu kraj. Ovo pišem u trenucima pauze između iznošenja delova tebe i naših uspomena od kojih se ne mogu odvojiti i biće sa mnom dok je mene. Tebi želim mir i večnu slavu, a živećeš u mojim mislima, i mislima mnogih kojima si ulepšavao dane i noći.
Nemoj se ljutiti na mene, probao sam sve, osim što nikog nisam molio, jer znaš da to nikad i ni po koju cenu ne bih uradio. Na onom svetu se druži sa dobrim ljudima, a ima ih, puno ih je pre vremena otišlo, jednog dana doći ću i ja da nastavimo gde smo stali.

Dejan Mitić

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Aleksandar Cekic Leskovcanin
Aleksandar Cekic Leskovcanin
2 godine pre

Sve im dajte,dusu Leskovca im dajte da uzmu. Mamu vam bre jebem hokstaplersku. Sve sto vredi zbig vas,vaseg betona i stadiona ode preko.

komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
2 godine pre

jedno mi nije jasno ,da li se restoran i zemljiste nalazi u privatnom vlasnistvu ili je gradsko zemljiste

Bivši konobar
Bivši konobar
2 godine pre

Gradsko, jbg… Dejanu ostaje renovirani lokal od oko 200m2, kako kaže u oglasu, pa izvolte, neka radi…