ČOMIĆ : LISTA RAZLOGA ZA SMENU SVE DUŽA

BEOGRAD

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je danas da je lista razloga za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića sve duža.

”Lista razloga sa ostavkom ili razrešenjem ministra Gašića je sve duža od januara 2015 kad je Demokratska stranka prvi put zahtevala odgovornost ministra zbog kleveta izrečenih o prisluškivanju funkcionera Srbije, drugi put zbog tragedije spasilačke misije 13.03.2015.godine u kojoj je poginulo sedam ljudi, zbog koje tražimo formiranje Anketnog odbora u Narodnoj skupštini koji bi našao odgovore na pitanja postavljena ministru o tome na koji je način došao do informacije da je spasilačka misija potrebna, ko ga je obavestio o tome i ko je menjao plan leta kada se helikopter vraćao u Beograd.
Treći put pridružili smo se nalogu Zaštitinika građana za razrešenjem ministra zbog kršenja zakona i Ustava, zloupotreba službi bezbednosi i ometanja Zaštitnika u nadzoru nad službama bezbednosti kao i zbog učešća u hajci na Zaštitnika samo zato što je radeći svoj posao štitio vladavinu prava.

Sada toj listi razloga za smenom ili razrešenjem dodajemo uvredljivo, neprihvatljivo i propisima zabranjeno nasilničko ponašanje kojim se seksizam i verbalno nasilje koristi kao alat za napad na novinare i ugrožavanje njihovog Ustavom i zakonima garantovanog prava na slobodno, neometano obavljanje svog posla.

Ne postoji izvinjenje ni kajanje kojima ova duga lista razloga može biti izbrisana ili zaboravljena, a zajednička šteta za Srbiju će biti ako ministru odbrane bude dopušteno da na ovu listu dodaje kršenje zakona i Ustava i u budućnosti”, izjavila je Čomić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare