Članovi Kluba 4×4 Justinijana Prima iz Lebana obilazili najznačajnije investicije

LESKOVAC

U organizaciji PKS -RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, direktora Regionalne privredne komore Gorana Jovića, kao člana radne grupe Vlade Republike Srbije za razvoj Južne i Jugozapadne Srbije, Kluba 4×4 Justinijana Prima iz Lebana, predsednika lokalnih samouprava Leskovca, Lebana, Kuršumlije, Trgovišta, Bele Palanke i AD Planinke iz Kuršumlije, i sa još četrdesetak privrednika i ljudi iz javnog života, organizovana je poseta najznačajnijim investicijama Vlade Republike Srbije u ovom kraju, i to izgradnji Vizitorskog centra u Caričinom gradu, putnom pravcu preko Radan planine, kao i putnim pravcima od Prolom banje do Kuršumlijske banje i od Kuršumlijske Banje do Lukovske Banje, saopšteno je iz tog kluba..

Ovi kapitalni projekti Vlade Republike Srbije su osnova za razvoj ovog nerazvijenog dela Srbije, a pre svega jačanju turističkih i privrednih potencijala Sijarinjske, Prolom, Kuršumlijske i Lukovske Banje, kao i povezivanje sa Caričinim gradom iz VI veka, arheološkim nalazištem Pločnik i Đavolje Varoši. Ovo je prvi put da se posle više od 50 godina ulaže u infrastrukturu i otvaranje novih putnih pravaca na teritoriji ovog dela Srbije.
Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, ovaj kraj će već u toku ove godine sa ovakvim investicijama dati novu sliku u razvoju ovog dela Srbije, dodaje se u saopštenju . (kraj) KJ/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare