Članovi Gradskog veća usvojili novi Generalni urbanistički plan, pitanje je ko ga je razumeo

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na 67. sednici najpre razmatrali predlog Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Leskovca. Jasminka Milenković, šef odeljenja za urbanizam, u obrazloženju je navela da je vremenski period ovog plana od 2022. do 2032. godine.

„Osnovni cilj izrade Generalnog urbanističkog plana Leskovca je usklađivanje i utvrđivanje granica obuhvata i granice građevinskog područja plana, granice obuhvata planova generalne regulacije za celo građevinsko područje, generalnih urbanističkih rešenja, sa namenama površina koje su pretežno planirane u građevisnkom području, generalnih pravaca i koridora sa saobraćajnu, energetsku, vodoprivrednu, komunalnu i drugu infrastrukturu, celina za dalju plansku razradu i sprovođenje, kao i usklađivanje sa važećim zakonom, pravilnicima i odredbama iz planova višeg reda koji su doneti nakon usvajanja prethodno važećeg plana. Plan se usklađuje i sa Pravilnikom o klasifikaciji zemljišta i planskih simbola u dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja, a zadržava se koncepcija iz prethodno važećeg plana, odnosno usaglašenost ekonomskog, ekološkog, fizičkog i socijalno-kulturnog razvoja uz poštovanje svih mera zaštite životne sredine”, objasnila je, kao i obično, Jasminka Milenković na vrlo nerazumljiv način.

Na isti način, dakle nerazumljivo, obrazložila je i drugu tačku, Predlog odluke o donošenju Prve izmene i dopunena Plana generalne regulacije 2 na građevisnkom području GUP-a za blokove 16,17, 18,19,20, 21 i 29 (PGR 2-CENTAR-ZAPAD) .

Ali, valjda većnici znaju šta su usvojili i o čemu se radi ovde.

Bio bi red da znaju šta rade za platu koju primaju od građana Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare