Članice Srpske napredne stranke osudile uvrede upućene ženama

VRANJE

Žene Srpske napredne strane u Vranju osudile su uvrede i pretnje koje je putem društvenih mreža izrekao glumac Sergej Trifunović.

„Povod javnog okupljanja je poslednja pretnja koja je upućena novinarki Srpskog telegrafa koju je nazvao pogrdnim imenom, ne mareći za to što je pripadnica ženskog pola i što time vređa ne samo novinarku, već i sve žene.

Očigledno je da lideri Saveza za Srbiju nemaju drugačiji program, do onog koji propagira nasilje“, rekla je funkcionerka naprednjaka na lokalu Danijela Milosavljević.

„Žene SNS žele da žive u pristojnoj Srbiji u kojoj će svaka žena biti poštovana bez obzira na njenu političku, versku i nacionalnu pripadnost, ili na njenu seksualnu opredeljenost. Ne želimo nepristojnu Srbiju u kojoj lideri Saveza za Srbiju vređaju žene, omalovažavaju na najgnusniji način, prete i upućuju razna pogrdna imena. Preti se silovanjem samo zato što drugačije misle ili zato što odgovorno rade svoj posao“, rekla je ona

„Želim da animiram celokupnu javnost, sve medije i sve relevantne institucije da javno osude ovakav govor mržnje od strane lidera i čelnika Saveza za Srbiju“.

„Zbog ovakavog govora mržnje i uvreda putem tvitera izražavamo  zabrinutost da takve poruke daju nasilnicima mogućnost da kažu „ako oni mogu da prete i da vređaju žene koje obavljaju javne funkcije, pre svega, premijerki Srbije, predsednici skupštine Srbije  novinarkama ženama koje obavljaju javne poslove onda je i nama dozvoljeno kao nasilnicima da svoje žene i tučemo i vređamo i radimo šta god želimo“, kaže Milosavljevićeva i postavlja pitanje:

 „A kakvu poruku šalju i ženama „ćuti i trpi nasilje bilo koje vrste? Želimo pristojnu Srbiju u kojoj će svaka žena moći pošteno i na odgovoran način da radi svoj posao da ne strepi da ukoliko se bavi javnim pozivom da će doživeti uvredu od bilo koga i na bilo koji način. Želim da pozovem sve žene bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju da javno osude bilo kakav govor mržnje prema bilo kojoj ženi“, rekla je Milosavljevićeva.

Ne samo da sam protiv nasilja nad ženama već sam protiv svake vrste nasilja, rekla je istaknuta članica Srpske napredne stranke, Ljiljana Antić.

 „Članovi opozicije su krenuli pogrešnim putem. Oni nemaju svoj program, nemaju način da se izbore protiv vladajuće stranke i politke predsednika Aleksandra Vučića, koji je pokazao da miroljubivim putem rešava sve probleme u Srbiji i regionu. Promovišući nasilje opozivcija na taj način nastoji da bude u centru pažnje“, smatra ona.

Na kraju je zamolila sve građane Srbije, ne samo žene, da ustanu i pokažu da su protiv nasilja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bumerang
Bumerang
5 godine pre

Da bi vam poverovali trebalo je da prvo osudite Batu za klečanje novinarke i još glasnije ono “Eeeeeee”…ovako priča ne pije vodu.