Čitaoci javljaju: U Tupalu prećeno popisivačici

MEDVEĐA

Ženi iz Medveđe koja je popisivač u Selu Tupale , u kome žive iksljučivo Albanci, u opštini Medveđa, je juče ispred škole u tom selu pretio A.E. da “više nikada neće imati život kakav je imala.

Iz ovog sela je JUGpressu javljeno da se juče dogodio verbalni incident a danas, posle objavljivanja teksta o tom događaju, poslata nam je informacija da je žena popisivač juče oko 11 sati pošla prema jednoj od mahala u tom selu, da je ispred škole bila velika grupa Albanaca, za koje naši čitaoci tvrde da ne žive u tom selu već na Kosovu.

Naši čitaoci tvrde da je A.E. verbalno napao popisivačicu, tražeći da ih sve popiše tu, ispred škole , na šta im je ona rekla da će ih popisati u njihovim kućama.

Žena je , inače, bila sama.

Naši čitaoci navode da je napad A.E. i pretnje da “život koji je imala do danas više nikad neće imati” veoma potresao i da joj je direktorka škole donosila vodu da se smiri.ž

Naši izvori bliski istražnim organima navode i da je ova pretnja prijavljena i policiji koja je izašla na lice mesta i vršila uvidjaj.

Inače, kampanja na društvenim mrežama i u izjavama političara iz Bujanovca i sa Kosova da su u popisu na teritoriji opštine Medveđa diskriminisani Albanci počela je posle nekoliko traje o kad je počeo popis.

Kao poslednica te kampanje dogodio se i ovaj vrlo ružan napad i opasna pretnja upućena ženi koja je došla sama, kao i ostali popisivači, da uradi posao za koji je angazovana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare