Čitaoci javljaju: U naselju “Dubočica” otrovani psi

LESKOVAC

Čitaoci JUGpressa javljaju da su u naselju Dubočica danas otrovano nekoliko psa.

Stanari ovog naselja su veoma uznemireni zbog ovoga naročito zbog potencijalne opasnosti po decu i ljude koje možda predstavlja bačeno sredstvo od koga su se psi otrovali.-

Pozivaju nadležne službe i inspekcije da hitno reaguju i istraže ove slučajeve ali i da uklone uginule pse.

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne i druge probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .
Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.
Vidljivost doprinosi i njihovom rešavanju.
Pozivamo vas i da nam šaljete pitanja ili dileme koje želite da iznesete pred predstavnike nadležnih organa, odnose se na probleme i pojave u vašem okruženju, a niste u mogućnosti da to direktno učinite.
Naši novinari će potražiti odgovore za vas i objaviti ih kao medijske priloge.
Mejl adresa redakcijajugpress1@gmail.com
viber 063/8549104
fejsbuk: JUGpress
tviter : JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Majkn Đekson
Majkn Đekson
4 godine pre

Uz osudu ovog nehumanog i necivilizacijskog čina i apel da se počinioc što pre nađe i adekvatno kazni, i to objavi na ovim stranicama, dozvolite da ukažem na nerad Komunalca, posebno zoohigijenske službe. Po meni, ova služba je direktni krivac za ubijanje pasa lutalica u leskovcu. Ne kažem izvršilac, već krivac, jer svojim neradom i nezbrinjavanjem ovih životinja u svojim azilima direktno iritiraju građane koji pribegavaju ovakvim okrutnim metodama zaštite svog mira, pre svega. Imam poznanike u naselju Dubočica koji mi se u razgovoru često žale na čopore napuštenih pasa koji caruju naseljem Dubočica, i neretko napadaju ljude. Da ne budu jedini “okrivljeni”, apostrofirao bih i slab rad Komunalne inspekcije i Komunalne policije, koji bi trebalo malo više da se angažuju po ovom pitanju, prevashodno na kažnjavanju i sprečavanju zloupotrebe pasa lutalica. Psi lutalice pored higijenskoh, prerastaju i u sociološki fenomen. Najbolje je početi da se bavimo njime dok je još mali, i dok imamo resurse (azile u Željkovcu i Turekovcu). Kad đavo odnese šalu, a počeo je ovim učestalim ubistvima pasa lutalica, biće već kasno.
p.s. Evo i jedne predizborne komunalne teme za razmišljanje