Čitaoci javljaju: U Narodni muzej stigle dve presude Apelacionog suda, direktorka nezakonito menjala sistematizacije i radna mesta

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su u Narodni muzej u Leskovcu stigle dve presude Apelacionog suda kojima su potvrdjenje provostepene presude da je direktorka Mira Ninošević nezakonito donosila nove sistematizacije zaposlenih i menjala im radna mesta .

Na taj način ove dve presude su postale pravosnažne.

Ukupni sudski troškovi, koje će muzej morati da plati za ove dve presude su nešto više od 270.000 dinara, pišu nam čitaoci.

Ovo je iznos samo sudskih troškova, nezakonite odluke o promeni sistematizacija samo za ove dve zaposlene osobe koštaće Narodni muzej mnogo više jer će tek morati da plati razliku u umanjenju plata i kamatu na nju.

Procena je da taj trošak može da iznosi i više od milion dinara, pišu naši čitaoci .

Navode i da, bez obzira na dve pravosnažne presude Narodni muzej i dalje radi po staroj .protivzakonitoj sistematizaciji, bez obzira na izgubljene tužbe i oštećene radnike.

Direktorki Miri Ninošević krajem 2021. godine ističe direktorski mandat, nakon pet godina rukovođenja Narodnim muzejem na čijem je čelu bila jednu godinu u v.d. stanju i četiri kao direktorka.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, bez obzira na brojne tužbe , neke su rezultirale i presudama, zbog kojih muzej mora da plaća sudske troškove i nanetu štetu zaposlenima, pun hvale na njen rad.

Prati
Obavesti me o
guest

14 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rade
Rade
2 godine pre

Kako ste sebični vi iz Muzeja, samo svoju …icu gledate. Samo direktorka da se smeni i za sve Leskovčane će sve biti u redu. Direktorka ne valja, Mesko je dobar, kad bi se zezali.
Baš vas briga za nas ostale, kako svi živimo i koliko puta smo povređeni i oštećeni Meskovom vladavinom. Treba svi da odu a ne samo direktorka, ističe im vreme.

Harry
Harry
2 godine pre

Šta će Veroljub i još jedna osoba, noćas, između srede i četvrtka u 00:45 pored otvorenih vrata galerije Narodnog muzeja?

Verobulj
Verobulj
2 godine pre

Ja kako otvorim novine vidim samo muzej kako baca gradske pare kroz prozor.Kvo je ovoj?

Đurđa
Đurđa
2 godine pre

Godinama i decenijama ta osoba pravi probleme po muzeju, zajedno sa guberevačkog

Aca seltik
Aca seltik
2 godine pre

Ne treba se meša gradonačelnik ovde,pošto direktorka sama donosi ove pogrešne odluke,nije joj on kriv, nego ona. Vreme za penziju ili za nešto drugo, šta god samo pomeriti dotičnu

Sanja
Sanja
2 godine pre

Svaka čast za sudstvo. Ipak je ovo pravna država! Ima nade.

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

Molim redakciju da ispravi moj komentar. Treba da stoji: “Izginuo KO Mančester”

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

U Leskovcu poslednjih desetak godina postoji izreka: “Proš'o ko Mesko na sudu”, koja je apdejtovana verzija one prastare “…bos po trnju”, te novije – “Izginuo no Mančester”.Naime, opšte je poznato, da svako ko je tužio Meska, Grad i njegove postavljenike, nikako ne može da izgubi spor. To nam govori, da su mnoge njegove, i odluke njegovih saradnika toliko nezakonite, da sudije koje su po difoltu na strani Grada i lokalne samopurave, u ovim slučajevima nikako ne mogu biti, jel bi donošenje presude u njegovu korist bilo čak i laiku još jedno očigledno kršenje zakona. S druge strane, ima i u ovim vunenim vremenima i sudija koji drže do sebe, svoje sudijske časti i integriteta.Mada, mislim da njega toliki sudski porazi nimalo “ne bole”. Zabolelo bi ga kada bi kazne plaćao iz sopstvenog džepa, od plate lekara. Ovako, on džep ni nema, jer opštinskim budžetom raspolaže sa većom lakoćom nego ja sa kućnim. Jer ja,svakako, moram da se konsultujem sa suprugom i svojim “nasledincima državnih dugova”.

Čelzi
Čelzi
2 godine pre
Odgovori  Pertackibot

Nije reč o gradonačelniku već o nekome ko je njega očigledno obmanuo predstavljajući se kao stručnjak a realno radi protivzakonito

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre
Odgovori  Čelzi

Ćelzi, ja ipak mislim da je reč je najviše o njemu, i da snosi najveću odgovornost. Svi znamo da ni čistačica ne može da bude zapošljena bez njegovog znanja i dubokog udubljivanja u biografiju(iz koje je porodice, da li ostali članovi porodice članovi opozicionih partija ili ih simpatišu itd..) , staž, veštine, umeče… a kamo li da ne zna da funkciju direktora jedne ovakve ustanove vodi nesposobna i nestručna osoba sklona nezakonitim radnjama. Nemojmo više te priče, kao- on je dobar, ali okruženje mu ne valja, dok on “jadnik ne zna” ko je kakav i kako radi. Kako da ne, naivan je on kao francuska sobarica.

Sramota
Sramota
2 godine pre

Sramota je za grad da ovakva osoba vodi ovu ustanovu.Toliku štetu da napraviš Muzeju, budžetu,a da budeš hvaljen ,nešto ,ali stvarno nije u redu.

Plivaj Kristina, plivacice moja
Plivaj Kristina, plivacice moja
2 godine pre
Odgovori  Sramota

Iz prezrenja prema ocu cerke s kojom je petljao, podrzava direktorku koja sikanira oca u muzeju. Ne pita za cenu, da se osveti, al po dzepu svih gradjana

Čast nekolicini izuzetaka
Čast nekolicini izuzetaka
2 godine pre
Odgovori  Sramota

Sramota je i za nju, a i za većinu vas zapošljenih u muzeju što godinama ništa ne radite.
A naprimali su vas…Pa nema koja minorna partija da nije ostavila po nekoliko.
I najbolje je da svi malo zatvorite klopke i da se zamislite gde ste trebali da se učlanite da bi vas zaposlili u muzeju.
Ajde komentatori iz muzeja stanite u red pa jedan po jedan napišite koje su vas stranke zaposlile.
Čekam…

Ivica
Ivica
2 godine pre

Zbog takvih bahatih starih ljudi, mladi ne mogu da dodju do posla. A to što je ovaj hvali ( ako je hvali) uz toliku štetu nanetu budzetu je sramotno! Sve će doći na svoje, ali šteta je učinjena.