Čitaoci javljaju: U muzeju polomljena vrata vitrine sa praistorijskim eksponatima za koju je zadužen kustos koji je tužio za mobing

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su u leskovačkom Narodnom muzeju polomljena vrata na vitrini od debelog stakla u kojoj su, u izložbenom prostoru, izloženi izuzetno vredni praistorijski eksponati stari 8.000 godina a za njh je zadužen kustos koji je direktorku tužio za mobing.

Naši čitaoci pišu da se sve ovo desilo 15.06.2021. godine oko 17 sati a u muzeju je u tom trenutku dežurni bio aktuelni šef obezbedjenja muzeja.

Čitaoci tvrde da direktorka muzeja Mira Ninošević, navodno, nije dala da se obaveštava policija o ovom incidentu ali da da je njih pozvao kustos Vladimir Stevanović, koji je zadužen za postavku koja je, tvrde čitaoci, oštećena.

U policiji je JUGpressu potvrdjeno da su juče bili na uvidjaju.

Naši čitaoci pišu i da video nadzor, za koji poznavaoci kažu da je “skupo plaćen” u muzeju nije radio.

Pored oštećene vitrine se inače nalazi druga za predmetima od čistog zlata koji su iskopani sa nekropole u Maloj Kopašnici , po svemu sudeći takodje bez video nadzora.

Prema onome što nam pišu naši čitaoci, staklo na vratima vitrine je, raspršivši se, palo i navodno oštetilo veći broj predmeta Praistorijske zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu.

U ovoj vitrini su bili predmeti stari oko 7.000-8.000 godina koji imaju veliku vrednost i dokazi su o najstarijim tragovima naseljavanja u leskovačkoj kotlini.

Naši čitaoci pišu da je jedan deo predmeta je završio na podu vitrine, zatrpan staklom a jedan predmet je bio van vitrine, kada su juče ujutro došli zaposleni.

Kažu nam da je šef obezbedjenja, koji je dežurao u muzeju u vreme incidenta sa vitrinom, tvrdio da on uopšte nije bio u toj prostoriji kada u vrata vitrine pukla već da je smao čuoi lomnjavu i da ne zna šta se desilo.

Za sada nisu utvrdjeni nikakvi tragovi obijanja ulaznih rata niti nasilnog ulaska u muzej sa strane.

Inače, kustos koji je zadužen za ovu zbriku, Vladimir Stevanović, je ranije tužio direktorku Narodnog muzeja za zlostavljanje na radu i po ovom slučaju se vodi postupak pred Višim sudom u Leskovcu.

A zbog izuzetno pormećenih medjuljudskih odnosa u muzeju, više zaposlenih je već tužilo direktorku zbog sistematizacije koju je donela, promene radnih mesta i smanjenja plata a neke presude u njihovu korist su već počele da stižu na naplatu, naši sagovornici iz ove ustanove tvrde da ne treba isključiti mogućnost da su polomljena vrata na izložbenoj vitrini zapravo poruka Stevanoviću zbog tužbe za mobing.

A možda su stvarno sama od sebe slučajno pukla ali nema snimka sa kamera za video nadzor da to i dokažu.

Stevanović nije hteo da komentariše ovaj slučaj sa vitrinom uz obrazloženje da je stvar prijavljena policiji i da su oni nadležni za to.

Prati
Obavesti me o
guest

10 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

Ja bih rekao da u muzeju imate duhove.

Zažuljenko
Zažuljenko
2 godine pre
Odgovori  Pertackibot

Duhovi! Tačno. Uze mi reč iz usta. Toliko se zle energije, nepočinstava i prljavštine tu nagomilalo svih ovih godina da treba pozvati čitavu diviziju popova da to očiste. Ili Vidovitu Zorku. Mada bih ja predložio Proročicu Kleopat(r)(k)u. Zle sile su sve vas obuzele.
Zezam se, naravno, sa proročicama,ali stoji da je u muzeju Sodoma i Gomora. Ne dao bog nagorem mom neprijatelju da je tamo zapošljen, nijedne pare ne mogu da plate to iživljavanje, te spletke, to maltretiranje, te intrige, ta podmetanja…A ja sam, na moju sreću i ne želeći to, čuo samo jedan mali deo od mog(je) prijatelja(ce).
Ljudi, spašavajte svoje zdravlje i živote. Tužite, bunite se, pišite o tome ovde na portalu…Problem je samo to, što vas aspida može pepoznati po događajima koje opisujete. Ali neće ni ona večno, kao ni njen “ljubimac” Goce.

Tajči
Tajči
2 godine pre

Da li je moguće da se dešavaju ovakve kriminalne stvari u javnim institucijama? Neko treba da odgovara za ovo

Harry
Harry
2 godine pre

Urednice, možete li da postavite pitanje Gojkoljubu…pardon Veroljubu:
šta će on i još jedna osoba, između srede i četvrtka, u 00:45 pored otvorenih vrata galerije Narodnog muzeja?
Video sam ih iz auta.

Harry
Harry
2 godine pre
Odgovori  Harry

Nije mi teško i da ga ja pitam kad ga sretnem, ali Vaše pitanje, novinarsko pitanje, ima veću težinu. Mene može ladno onako baš sočno džiberski da ispsuje 🙂

Jasmin
Jasmin
2 godine pre

Mozda su vrata i sama pukla, ali istina je da je Mira uz pomoc gubrevačkog dvojca sa kormilarem zatrovala odnose izmedju kolega u muzeju, starijih i mladjih i medju mladjima. Zavadjivanja, pritisci i osvete doveli su do toga da muzej trpi i finansijski i ljudski. A zbog cega, da bi gospodja Mira dobila jos jedan mandat, i produzila da radi i nakon zakonskog roka za penziju. A mladi istoricari nek cekaju jos par godina jer ipak je Mira buducnost muzeja. Posto je dozlogrdila ljudima u muzeju, sad ce svi da se hvataju za svaku sitnicu, a ona za glavu sledecih par meseci, ceka je jedna vrsta tihe opstrukcije jer je ljudima u muzeju dosta njene samovolje.
I dok je pred gradonacelnikom manja od mahovog zrna, dotle se na istorijskom skupu (na koji gradonacelnik nije dosao) kiselo smeska dok njene kolege opisuju gradonacelnika kao “krupnu” i “elokvetnu” osobu i cuti.

toj za toj
toj za toj
2 godine pre
Odgovori  Jasmin

ti li si stavrose?ja te znam ti si prodavao klikerciki na pokojnog novicu zdravkovica

Džibko
Džibko
2 godine pre

Kolko je opasna ovaj žena,će utepuje ljudi sam da bude glavna

Gangster
Gangster
2 godine pre

Kakvi gangsterski potezi prema momku,gde mi živimo jaoj.Da ne upadne kustos slučajno u mašinu za mlevenje mesa?

komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
2 godine pre

muzejska mafija