Čitaoci javljaju: U Juri rade i majke koje imaju decu mladju od 12 godina, nema senzora na temperaturu

LESKOVAC

Čitaoci JUGpressa javljaju da u korejskoj fabrici Jura u Leskovcu od juče ponovo rade i majek koje imaju decu mladju od 12 godina iako su zaposleni i očevi.

Javljaju nam da one nisu radile u utorak ali da su uveče dobile sms da u sredu moraju da se jave na posao jer uprava fabrike nije dobila od Vlade Srbije nikakvo obaveštenje da majke sa decom mladjom od 12 godina, čiji supruzi takodje rade, treba da ostanu kod kuće.

Tvrde i da nije tačno da na ulazu u fabriku postoji senzor koji reaguje na povišenu telesnu temperaturu.

Pišu nam i da je , navodno, jedna žena došla na posao sa temperaturom, da nisu mogli toplomer da nađu a kad joj je izmerena temperatura, nakon dva sata su je pustili kući.

ČItaoci pišu i da u Juru u jednoj hali radi 1.000 radnica i radnika a da se ona ne provetrava i pitaju kako je moguće da to niko ne kontroliše i sankcioniše iako su naredbe o ponašanju u vreme vanrednog stanja vrlo jasne.

Poslali su nam i fotografiju.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Istina je sledeca:
Istina je sledeca:
4 godine pre

Sto se provetravanja tice, zgrada ima odlican sistem ventilacije. To je savremena gradnja i ne provetrava se prozorima. Toplomera ima i svima su na raspolaganju. Zastitna oprema je podeljena. Svuda gde je to moguce, firma se trudi da ljudi imaju prostornu distancu. Ljudi, verujte da firma radi sve sto je u njenoj moci da radnicima zadrzi radna mesta, a da pri tom uradi i sve sto moze da sacuvaju svoje zdravlje. Autoindustrija ce se verovatno slomiti nakon ovog. Necemo imati za koga da “motamo kablove”. Molite Boga da se fabrike u Srbiji ne zatvore.

Dusan
Dusan
4 godine pre

Prvo koja razdaljina na jednoj traci gde rade 30 i vise radnika… i kako se provetrava kad je unutra kao u plasteniku…to mozete da kazete onima koji nisu krocili unutra…stanje je zalosno tamo…a to da ce pobeci nece sigurno jer su videli gde mogu da gaze zq najmanje novca