Čitaoci javljaju: Šta nisu uradili u Vlajkovoj ulici?

LESKOVAC

Lepo obeležena skoro rekonstruisana Vlajkova ulica, ali se potkrala jedna greška ili, bolje rečeno nedovršen posao, pišu čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress.

“Naime, zaboravili su da obeleže mesta za parkiranje na trotoaru ispred prodavnica (farbara i market), pa je tu uvek velika gužva od parkiranih automobila onih koji bi autom u prodavnicu. Naravno, o nekom slobodnom kretanju pešaka, majki sa dečijim kolicima, dece koja idu na bazen u grupama po desetak, osoba sa invaliditetom i slično, nema ni govora.

Trotoar je dovoljno širok čak i za biciklističku stazu. Bilo bi interesantno saznati od nadležnih zašto se ne sankcionišu ovi prekršaji i ko je zadužen za to”, pišu naši čitaoci.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

Pored ljudi koji žele “automobilom u prodavnicu”, ima i mnogo onih koji imaju kuće pored ove ulice i koji parkiraju svoje automobile na trotoaru jer im je teško da ulaze u svoje dvorište. Ovako im je brže i lakše, a niko ih ne sankcioniše. Ali, ako dovedete dete u dečji dispanzer ili higijenski zavod, dom zdravlja, … odneće Vam auto pauk i “popićete kaznu”.
Za rekonstrukciju trotoara kod ove ulice moja primedba je da nije uređeno presecanje trotoara putevima, ivičnjaci su previše visoki, tako da je otežano da se preko njih pređe invalidskim kolicima, dečjim kolicima, biciklima, tako da, i pored velike širine trotoara, ove grupe prolaznika “moraju” da se kreću kolovozom, što je rizično za njih i vozače motornih vozila.
Pitanje je da li je ispoštovan projekat, odnosno da li ga ima i da li je ispoštovan Zakon o planiranju i izgradnji?

Mare
Mare
1 godina pre
Odgovori  Mile

Vi isto parkirate na trotoaru.