Čitaoci javljaju: Šta kupujete uz zelenu salatu?

LESKOVAC

Šta kupujemo u našim trgovinama i jedemo, pitanje je koje je javno uputila čitateljka Regionalne informativne agencije JUGpress.

Navodi da je na zelnoj salati, koju je kupila u marketu “Zlatan trag”, pronašla materiju za koju ne zna šta je, da li su u pitanju tragovi pesticida ili nešto drugo.

Pita i da li nadležne inspekcijem koje su plaćene d akontrolišu bezbednost hrane, poput sanitarne, stvarno vrše kontrolu šta se sve prodaje gradjanima.

Poslala nam je i fotografije.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
1 mesec pre

Nikad mi neće biti jasni neki ljudi. Pa tek smo se izvukli iz ferbruara, a vi bi ste povrće koje se jede u proleće i leto. Roditelji, uključite malo mozak i ne iznosite na trpezu ovakvo rano, prerano povrće. Strpite se, nisu vam valjda oči toliko gladne. Ako već ne msilite na svoje zdravlje, mislite na zdravlje dece i starijih ukućana. Par mojih prijatelja i njihove porodice su imali gadna trovanja ranim povrćem, kupusom konkretno.

Umesto da kupujete ovo nazovi povrće, bolje siđite u podrum, pogledajte koliko vam je ruskih salata, ajvara i kiselog kupusa ostalo. Ako kupusa nema, izbacite BAŠ sada onaj rasol iz bureta u šahtu. A i vi koji ga držite na terasama, nemoj da ga, kasnije u julu, junu, enki čak i u avgustu, isipate u klozetske šolje, da tim smradom ogađujete komšijama život.

Dragan
Dragan
1 mesec pre

Ovo je sredstvo za prihranu povrća. Koristi se u granuliranom obliku folijarno. Na žalost deo ovog sredstva je dospeo ispod lista salate i nije se rastvorio. Nije otrovno, ali nije ni poželjno videti ovo na tržištu. Na pijacama toga sigurno nema (osim toga na pijacama je uvek sveža roba, za razliku od marketa).