Čitaoci javljaju: Oštećen arheološki materijal na Hisaru kada su čistili jarak

LESKOVAC

Radovi na Hisaru, u kojima je, kako tvrde naši čitaoci, oštećen i arheološki materijal , su ” izvedeni radi čišćenja i uređenja putnog jarka i drugih delova koji su u funkciji odvodnjavanja puta od atmosferskih voda”, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Leskovca.

Pitali smo sledeće:

  1. Da li vaše odeljenje ima bilo  kakve informacije o iskopanom rovu širine od 50-100 cm duž cele staze od podnožja Hisara do repetitora? Da li je iko tražio dozvolu za ove radove?
  2. Ako imate saznanja , da li imate inforrmaciju o čemu se, zapravo radi, ko je kopao i zašto?
  3. Nama su čitaoci javili da su vidljivi i tragovi oštećenog arheološkog materijala. Da li uopšte može da se kopa/gradi na brdu Hisar i pod kojim uslovima?
  4. Da li je Odeljenje za urbanizam i izgradnju grada Leskovca dužno da pribavi dozvolu Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu pre eventualnog izdavanja dozvola?

Ovo su odgovori :

Poštovani,
u skladu sa podneskom dostavljenim elektronskim putem Odeljenju za
inspekcijske poslove Gradske uprave grada Leskovca, dana
06.05.2021.godine, obaveštavamo Vas je Odeljenje za inspekcijske poslove
Gradske uprave grada Leskovca, u postupku prikupljanja podataka, shodno
odredbama člana 15. Zakona o inspekcijskom nadzoru („Službeni glasnik
RS“, br.36/15, 44/2018-dr.zakon i 95/2018), informisano da su radovi na
„iskopanom rovu širine od 50-100 cm duž cele staze od podnožja Hisara do
repetitora“ izvedeni od strane JKP “Komunalac” Leskovac i JP “Urbanizam
i izgradnja” Leskovac.
Radovi su izvedeni radi čišćenja i uređenja putnog jarka i drugih delova
koji su u funkciji odvodnjavanja puta od atmosferskih voda, sa ciljem
zaštite putnog zemljišta i odvođenja atmosfeskih voda do slivničkih veza
atmosferske kanalizacije.
Radovi su izvedeni u prvoj polovini aprila 2021.godine.

Odeljenje za inspekcijske poslove
Gradska uprava grada Leskovca

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Šargarepica
Šargarepica
2 godine pre

Vama uvek smeta kada se nešto radi. Voleli bi da svi mi sedimo bespoleni kao vi. Ne razumem takvu mržnju, nikada se nije ovoliko radilo i gradilo i samo zlonamernim osobama to može da smeta.

Zažuljenko
Zažuljenko
2 godine pre

Ova vlast je toliko nesposobna i štetočinska da će i Hisar da uništi. Razrovaće ga kao čopor mangulica. Evo, polako nastaje poslovica:Brdo da im daš, ima da ga upropaste.
Što vam iz Odeljenja za inspekcijske poslove nisu napisali ko je bezecovao Hisar sa gradonačelnikom s kojim če da gradi kafanu na Hisaru? Alooo, glupani jedni, primitivci, pa zar nemamo dovoljno kafana u gradu? Kad se penjemo na Hisar nosimo flašicu vode, ne treba nan kafančina u prirodi. Ne idemo na Hisar da bi se preždrali, imamo hranu kod kuće.
Neznalice i nesposobnjakovići su spremni na svaku vrstu štetočinstva odlučuju o skoro svim segmentima našeg života.
Moramo da ih “ubedimo” da što pre odu, da se formira Privremena Vlada, da neko vreme živimo tako, da se prebrojimo, da vidimo koliko nas ima, sa koliko mladih i sredovečnih ljudi sa radnim iskustvom u privredi i u privatnim poslovima raspolažemo, da razdvojimo u društvu žito od kukolja, da pustimo da talog padne na dno, pa da onda BIRAMO.
Hoću da biram, hoću da glasam, hoću da imam pravi izbor a ne nametnuti i da mi bude omogućeno da biram od već PROBRANIH LJUDI. Dokazanih, sa transparentnim referencama, da znam iz kakve su porodice, da znam kakvi su bili na ranijim poslovima, da znam da nisu nasilnici, da nije tukao ženu, decu, da mu nikada nije milicija dolazila na vrata, da nemaju partijsku zaštitu, da nemaju rep muljaže sa parama, da ga čujem šta priča i KAKO priča u nezvaničnim trenucima, a ne da mi čita ili govori naizust tudje tekstove. Da znam kakve su mu životne navike, da li se opija, šta drži u frižideru, da li je neumeren u hrani, da li je neumeren i kada je kokakola u pitanju pa dnevno popije 4 litra, ne sme da bude gojazan, drčan, da su mu oči gladne…
“You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one”

Violeta
Violeta
2 godine pre

Zar niste mogli da iskopate kanal manje širine, a ne kanal od 1 metra? Pola puta je u tom vašem rovu. Nesposobnjakovići.