Čitaoci javljaju: Nove presude u korist zaposlenih u Leskovačkom muzeju, osnivač ćuti


LESKOVAC
Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je Osnovi sud u Leskovcu doneo nove prvostepene presude u korist zaposlenih protiv
Narodnog muzeja u Leskovcu u postupcima povodom nezakonite promene
sistematizacije i smanjenja plata zaposlenima,

Pišu nam da je , sa ovim presudama, dug muzeja po tužbama trenutno veči od pola miliona dinara samo za sudske troškove i navode da je to iznos koji će biti plaćen od novca građana koji pune budžet .

Kažu da je to “samo zato što je direktorka ove ustanove naredila, i istrajala u tome, nezakonita rešenja o sistematizacijama i smanjenje plate zaposlenima po tom osonovu”.

Narodni muzej će morati, po ovim presudama, da plati i razliku u platama zaposlenih kao i kamate na taj iznos, dodaje se u poruci čitalaca.


Takodje navode da su i dalje u toku brojni postupci pred sudom ali izražavaju i čuđenje što reakcija predstavnika osnovača, a to je Grad Leskovac, za, kako kažu ” nesavestan i nestručan rad odgovornih lica u muzeju izostaje”.

Prati
Obavesti me o
guest

12 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
1 godina pre

Ova direktorka, zaista, nije dostojna funkcije koju obavlja! Dok nije bila direktor, bila je jedan od najvećih neradnika Muzeja. I sada, kao direktor ne radi ništa, sem što putuje i što kuva ručak u radno vreme, odn. već posle pauze za doručak izađe, kao službeno i ne vraća se.

Verobulj
Verobulj
1 godina pre
Odgovori  Miki

Nakuvala se ručkovi dok ne beše direktorka,sad isključivo po kafane puni stomak,po mogućstvu bugarske.

Na gradskoj skupštini
Na gradskoj skupštini
1 godina pre

Skoro smo citali o slicnim pravosnaznih presudama ciji je uzročnik ova nesavesna direktorka. Da li se to iz budzeta grada poveca suma para izdvaja za placanje oholosti i neznanja doticne i njoj bliskih ljudi? Svi mi koji “punimo” budzet najmanje sto mozemo da ocekujemo je da direktorka iz svog džepa plati svoje greske i sulude odluke ali i da se o ovom raspravlja na gradskoj skupštini.

Pešićka
Pešićka
1 godina pre

I Tojagu je branio opštinski pravobranilac! Služeći se poluistinama i lažima, tetka je tu gde jeste. Sve će to narod pozlatiti, ali kasno.

gradjanin
gradjanin
1 godina pre

pa neka plati direktorka iz svog dzepa a ne leskovcani, kakav je to nacin

Verobulj
Verobulj
1 godina pre
Odgovori  gradjanin

I ne samo direktorka,treba iz džep da si plativ direktorka i zamenik direktora,ipak su oni tandem iz snova.
Mada može i pravnica i šefica,jer treba celo rukovodstvo da si snosi posledice od ovo nezakonito iživljavanje nad ljudi,pa će se zapitav sledeći put dal će radiv isto.
Ovako si Mirka samo vika da gu briga jer ne plaća ona,bitno da se nervirav.Dovoziv gu jutre s službena kola na poso,ko da je princeza.More s avtobus nek si ide.

On je isto šampion u gubljenju sporova
On je isto šampion u gubljenju sporova
1 godina pre
Odgovori  Verobulj

Ja napisah pre neki dan da i gradonačelnik treba da plati, jer je on odgovoran za postavljanje takvih kadrova, ali mi Ljilja nije objavila komentar.

Milunka
Milunka
1 godina pre

Ta li nije u penziju? Veća šteta nego korist! Neka plati iz džepa, a ne da paća opština i država. Nek je sramota njene sede glave.

Vreme je za menjanje direktorke
Vreme je za menjanje direktorke
1 godina pre

Dokle više ide sve ovo? Gradonačelniče, očigledno je da ovakav diletant ne zaslužuje da bude na čelu kulturne institucije. Nek bude i dalje direktorka ako treba, ali da ove greške plaća isključivo iz džepa. Mi nećemo da plaćamo njena ludila. Najbolje je smeniti je.

Nema više čekanja
Nema više čekanja
1 godina pre

Sad je sve jasno,treba i krivično da odgovara i da iz svog džepa plati,što mi poreski obveznici da plaćamo njene gluposti.Gradonačelnik je na potezu.

Majanje u Bugarsku
Majanje u Bugarsku
1 godina pre

A dok vi pišete o troškovima koje pravi dotična svojim nezakonitim radnjama,ona sakuplja bonovi od međunarodne dnevnice u Bugarsku sa još njena dva guberevačka kompanjona.Sarađuju kao s Bugari a ovamo ih opisuju po izložbe kao naši najveći neprijatelji.Mož su špijuni,ko im daje tolke pare be.

Resto će dođe
Resto će dođe
1 godina pre

Tek će treba da se daju pare.Pročitala sam negde da ima još 8 tužbe pored ove tri.Gospođa direktorka treba iz džepa to da plati umesto što to rade građani Leskovca, koji su i sami u finansijskim poteškoćama.Kakav čovek može da se ovako bahati dok kao grad i država prolazimo kroz veoma tešku finansijsku situaciju.More sama nek si plati i šunel.Ona se garant i sad maje negde na stranu i sakuplja dnevnice koje isplaćuju isto građani.