Čitaoci javljaju: Na Špitaljskom groblju staze urasle u travu, mini deponije svuda

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je visoka trava čk i na stazama na Špitaljkom groblju.

Gradjani koji imaju grobna mesta na ovom gradskom groblju plaćaju za to ali nam čitaoci javljaju da je trava nepokošena čak i ona na “glavnom” putu a da se ne govori o stanju izmedju parcela.

Pišu nam i da je trava puna krpelja i da su mini deponije po su celoj površini.

“Psi lutalice idu od groba do groba, vrše nuždu, raznose ostatke od hrane, kontejneri prepuni (dobro je da ih ima, ali samo dva), pišu nam čitaoci.

Pitaju kada će ovo groblje da se uredi onako kako dolikuje civilizovanom svetu.  

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rade
Rade
2 godine pre

Moji baba i deda su našli spokoj na Svetoilijskom groblju. Sve ove godine nije mi palo na pamet da tražim od komunalca da uređuje groblje, jer znam da od toga nema ništa. Dođemo naoruźani makazam, malim kosama, dźakovima i počupamo, raskrčimo, sakupimo šiblje, travu i korov i odloźimo sa strane. Komunalci u veċini sluĉajeva, umesto da te hrpe odvezu, oni zapale.

Goran
Goran
2 godine pre
Odgovori  Rade

Nosite i sendviče, jel da?
Izvini, ali neki možda nisu zdravstveno sposobni da održavaju svoja groblja, a i plaćaju zakup Komunalcu.

Rade
Rade
2 godine pre
Odgovori  Goran

Jok, nisi shvatio. Zakoljemo i ispećemo prase. Kad skinem prase s ražnja, stavim ga na rame, a drugom rukomnosim gajbu piva. Na svakih 10 metara napravim pauzu pa nategnem iz flaše rakiju. Žena sa vezanom maramom oko glave i u pirotski opanci smerno nosi košaru i alat. Dok idemo uz uspon, ja je povremeno je sočno opsujem.
Alo, bukvalisto, kažem da Komunalac ne radi svoj posao, pa sve moramo sami.
Sledeći put ćemo nas dvoje-troje iz porodice, umesto na groblje, da odemo do Komunalca da otmemo nekoliko radnika i da ih istovarimo da rade na groblju.
A ti možeš da otvoriš agenciju, pa da zdravstveno nesposobnima sređuješ groblja predaka.
Ima posla ko hoće da radi 🙂

Nenad
Nenad
2 godine pre
Odgovori  Rade

Isto…

Ivana Milosevic
Ivana Milosevic
2 godine pre

Mislim da su citaoci malo preterali.
Kontejneri se redovno prazne, trava se redovno odrzava a problem pasa lutalica ne spada u domen JKP Komunalac. Uvek ih je bilo zbog nepotrebnog iznosenja hrane.

Goran
Goran
2 godine pre

Vi Ivana izgleda gledate neki drugi portal, a odgovarate ovde. Verujem da nemate drgage ljude koji počivaju na Špitaljskom groblju, pa ne idete tamo ili, sačuvaj Bože, imate neku očnu bolest, pa ne vidite fotografije. Takođe, koliko mi je poznato azil za pse lutalice je pod JKP Komunalac. Kako onda Komunalac nije nadležan? Ko je onda nadležan. Ostavite se malo sendviča i pogledajte oko sebe…Pozdrav i svako dobro. Goran Zdravković

Žalosno
Žalosno
2 godine pre
Odgovori  Goran

Za kučiće je zadužena ona oniska i pregojazna naprednjakinja (naravno), koja se pre postavljenja za upravitelja Azila za pse, mesecima ubijala na fejsu da pokaže kako “voli kučiće”. I ja ih volim, ali malo šta mogu da učinim za njihovo opšte dobro, sem da nahranim ili napojim neku lutalicu. Ona ima šansu da to dokaže, ali ništa ne čini.
Žalosno je videti fotografije iz azila.
Nestručni i nepismeni ga vode.

Svetiliska
Svetiliska
2 godine pre

PIses neistine. Situacija na Spitaljskom groblju, gde su mi sahranjeni:prababa, pradeda, deda, baba, otac i majka je mnogo gora nego sto je Ljilja iznela u svom tekstu. Najtacnije receno: katastrofalna je. To odgovorno tvrdim, jer sam svake nedelje, da zapalim svece, posetilac Spitalja.