Čitaoci javljaju: Godinu dana mole EPS da im zameni polomljene bandere

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije javljaju da meštani sela Bare već gopdinu dana mole Elektrodistribuciju u Leskovcu i Grdelici da im zamene banderu koja je pre tačno godinu dana polomljena u nevremenu.

Kažu da su toj slomljenoj banderi pre nekoliko dana slavili rođendan ali da od nadležnih, koji treba da im reše problem, nema ni traga ni glasa.

Za svo to vreme računi za struju im uredno i redovno stižu.

U selu Bare pre tačno godinu dana polomljena je bandera visokog napona. Bila je ledena kiša koja je oštetila dalekovod i put, a meštani su tada bili bez struje 12 dana. Sami su rasčistili elektro-liniju i dodaju da je EPS samo došao poslednjeg dana da poveže žicu na slomljenu banderu. I pored svih apela kod nadležnih u EPS-u Grdelica i EPS Leskovac bandera nije zamenjena.

U novembru prošle godine dovučene su nove bandere, ali ko zna ko se i šta se čeka da polomljene budu zamenjene. I opet su meštani te bandere sami razvukli po elektro liniji i na tome je ostalo. Meštani očekuju da, s obzirom na to da je sada zimski period, od zamene ne bude ništa do proleća. I podsećaju da je bilo problema i sa raščišćavanjem grana koje su bile pale na elektro-linije, jer EPS nije dozvoljavao meštanima da to rade, uz obrazložene da je to njihov poso i da imaju firmu koja to radi. A kako je ta firma odradila posao, vidimo, pišu čitaoci.

Kažu da od muke im dođe da naprave rođendasnku proslavu, s obzirom da je prošlo godinu dana, sa sve rođendanskom tortom i svećicom koju bi duvao šef EPSa u Grdelici.

Ali, da problem ne dolazi sam, pokazuje stanje u kome se nalazi put u ovom selu.

Čitaoci pišu da se radi o putu koji Šumsko gazdinstvo „Srbijašume“ u Leskovcu koristi, a ne mari za sanaciju.

“Prošle godine je problem bio što je u šumskoj sekciji „Srbijašume“ palo oko 5000 metra bukve. Ta bukva nije izvučena preko leta, nego je to počelo da se radi u decembru, u sred zime, a za izvlačenje tog materijala iz šumskog gazdinstva koristi se lokalni put. Put nema dovoljnu podlogu da bi mogao da izdrži teret velikih kamiona, tako meštani zbog toga trpe štetu. Imaju obećanje iz „Srbijašume“ da će to da saniraju, ali kad završe izvlačenje. A do tada je pitanje kako da meštani koriste put? Navode da imaju obećanje i iz leskovačke Direkcije da će put biti saniran, ali mora da se najpre završi izvlačenje tih 5000 metra.

“Obično se na svaki pritisak da se nešto po tom pitanju uradi, doveze jedan ili dva kamiona šljunka i pošljunka se put. A onda put na drugom mestu popusti i tako u krug. Dužina puta koji je uništen je oko 500 metra, a sanirano je oko 100 metra. Uz obećanje, naravno, kad bude lepo vreme da će i dalje da saniraju, ali kamioni idu svakog dana. Ti isti kamioni su napravili i tzv. kolotrag, tako da kad se sretnu dva automobila ne mogu da se mimoiđu zbog potonuća puta”, pišu čitaoci.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
1 godina pre

Што даље од центра ситуација је гора. Због тога људи са тог подручја беже, ако је и остао неко. Главни центар је Београд, а тамо нема оваквих проблема, а онда дође Лесковац, па Грделица, а за Баре никога није брига.