Čitaoci javljaju: Da li se sprovode mere protiv kovida na ginekologiji u leskovačkoj bolnici

LESKOVAC

Na adresu Regionalne informativne agencije JUGpress stiglo je pismo ( u poštanko sanduče) u koem se tvrdi da se u službi ginekologije leskovačke bolnice ne sprovode adekvatno mere propisne u borbi protiv korone, koje u celini objavljujemo , kao i odgovor na ove tvrdnje direktora Opšte bolnice Nenada Dimitrijevića

Poštovana redakcijo,

Želimo ovim putem da u javnost iznesemo nepravdu koja se događa u leskovačkoj bolnici na odeljenju ginekologije i akušerstva. Želimo ovim putem da vas obavestimo o tome da se na odeljenju ginekologije i akušerstva zarazilo kovidom-19 blizu 20 osoba iz službe, što doktora, što babica i da vam kažemo da je nemoguće raditi jer je načelnica dr Stojanović , da bi pokupila političke poene i zadržala svoju fotelju, poslala 10 babica u Kovid bolnicu iako u okviru ove službe postoji i kovid porodilište u koje odlaze babice. I nakon njihovog izlaska i testiranja u službi ne postoji mogućnost da se rad odvija normalno.

Naime, dana kada se dogodi porođaj sa kovid pozitivnom porodiljom babice odlaze, koje će da prate postporođajni tok. I sve babice koje su imale kontakte sa kovid pozitivnom porodiljom nakon izlaska iz bolnice bivaju testirane i poslate u samoizolaciju.

Lekari koji obave porođaj kod kovid pozitivne pacijentkinje ne bivaju testirani kao babice i ne šalju se u samoizolaciju već se šalju na odeljenje i nastavljaju sa normalnim radom.

Načelnica sprovodi neka svoja lična pravila u vreme ove pandemije, ona sprovodi edukaciju osoblja i maltretira ljude. Za sve te njene postupke i nekorektno ponašanje prema osoblju ima debelu podršku, od koga?

U samom porodilištu ima dve pozitivne babice, o čemu se krije i ćuti, zašto? Jedno oopšte rasulo i jedno teško neznanje koje dovodi do tog rasula. Ako već želi da pokupi političke poene, neka svojim primerom pokaže i neka ode prva da radi jedno mesec dana u kovid bolnicu, a ne da maltretira babice i da ih šalje u kovid bolnicu. Da li je ona zaista toliko zaštićena, to bi smo hteli da znamo.

Unapred zahvalno osoblje ginekologije i akušerstva

U odgovoru direktor bolnice kaže sledeće:

U vreme pandemije korona virusa, sve medicinske sestre i ostalo osoblje iz Opšte bolnice Leskovac je jednako uključeno u rad Kovid bolnice. S obzirom na veliki broj zaraženih, kako pacijenata, tako i zaposlenih, niko nije izuzet iz Kovid sistema, osim onih zaposlenih koji imaju rešenje lekarske komisije da iz zdravstvenih razloga moraju da budu oslobođeni takvog rada.

Babice koje rade u porodilištu su izuzete iz rada u Kovid bolnici, osim u kovid porodilištu u slučajevima kada je porodilja kovid pozitivna, nakon čega se testiraju i vraćaju na posao. Na rad u Kovid bolnici odlaze medicinske sestre koje rade na patologiji trudnoće.

S poštovanjem

Direktor Opšte bolnice Leskovac

dr Nebojša Dimitrijević

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Babica
Babica
3 godine pre

Odavno se nacelnica ponasa kao da je u najmanju ruku Bog. Ona je iznad direktora, iznad svih. Ona ne postuje mere direktora koji je zabranio sastanke i boravak vise osoba na jednom mestu. Na ginekologiji se ova mera ignorise, i svakog jutra kolegijum traje 30 min, tu se pije kafa, tracari ko je sta rekao, sta je ona cula, sta je ona rekla, najmanje se govori o pacijentima. Naravno niko ne nosi masku. Prema osoblju se ponasa po nekim svojim pravilima, maltretira osoblje do te granice da pojedini bi pre da daju otkaz ili predju na drugo odeljenje nego li da je gledaju i slusaju svakog dana. Takodje, mozete ispitati i proveriti cije nedolaske na posao pokriva iako svi vidimo da ta osoba ne dolazi na posao a prima punu platu.