Čitaoci javljaju: Da li epidemiološke mere važe za privatne prevoznike?

LESKOVAC

Epidemioloske mere ne važe za privatne autobuske prevoznike, pišu čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress.

Dopis prenosimo u celini.

“U jeku pandemije, kada svakodnevno stojite satima u redovima ispred banaka, ispred zdravstvenih ustanova, kada vam na svakom koraku neko preti komunalnom milicijom, inspekcijom rada, a na svom radnom mestu ste prinudjeni da 8 sati dnevno provedete disuci ispod maske da “slucajno” ne popijete neku kaznu u vreme novogodisnjih praznika na ionako tanak budzet, krenete autobusom kuci i onda shvatite da ste zapravo usli u neki drugi svet.

U drugu državu, koja je, očito, sa koronom davno raskrstila.

Privatni autobuski prevoznik d.o.o”Goran”Dobrotin je u sklopu redovne autobuske linije Leskovac-Predejane sa polaskom u 14 i 30 resio da preveze i putnike ugovorenog prevoza, radnike Džinsija. Pa vam tako autobus na autobusku stanicu, sto bi u ovom slucaju trebala da bude polazna stanica, dodje prepun radnika, jer njih preuzima ispred fabrike.

Vi pri ulasku u bus shvatate da je prepun ljudi, da su sva sedišta zauzeta i da desetak putnika stoji. I tako mesecima izgleda svakodnevno putovanje na pomenutoj relaciji.

Tako što sa uredno plaćenom kartom koju ste kupili na stanici, stojite priljubljeni jedni uz druge sa ostalim putnicima, dišete jedni drugima za vrat i tako do Grdelice gde, najčešće, dve trećine ljudi napusti autobus.

Ali, tu počinje najveće poniženje putnika koji putuju dalje od Grdelice do Predejana.

Naime kako kaže vozač “gazdi se NE ISPLATI” da preostalih 15 -20 putnika autobusom preveze do Predejana (jos 9 kilometara) već putnike prebacuje u kombi, bez grejanja, sa svega 16 mesta(ostali mogu da stoje).

Ne znamo kada ce nadležne inspekcije početi da rade svoj posao u ovoj zemlji ali znamo da je SRAMNO I PONIZAVAJUĆE DA VAS NEKO TRETIRA NA OVAJ NAČIN. Ovo je klasična diskriminacija”, pišu naši čitaoci.

Kažu i da očekuju da će ih uskoro “kako su krenuli , prevoziti traktorskim prikolicama”.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radnik
Radnik
3 godine pre

Katastrofa,DA LI NEKO KONTROLISE TE PREVOZNIKE ILI JE NJIMA SVE DOZVOLJENO? BITNO JE IZGLEDA DA ONI BUDU SAMO BOGATIJI A NEBITNO JE DA LI SE MERE POSTUJU I DA LI CE SE NEKO ZARAZITI U AUTOBUSU KORONOM? K A T A S T R O F A ! STRASNO!!!

Le
Le
3 godine pre
Odgovori  Radnik

Ovde vise nije pitanje samo zaraze vec nesto mnogo gore. kako neko moze da stoji u kombi dok vozi.

Lea
Lea
3 godine pre
Odgovori  Le

Meni licno,kao coveku, smeta taj diskriminisuci odnos prema putnicima koji putuju do Predejana. Na sta to lici? Stojite u autobusu od Leskovca do Grdelice jer zbog radnika mesta nema(da se razumemo radnici nisu krivi za to),a onda kada konacno mozete da sednete i civilizovano se prevezete jos 10 km “gospoda vas uputi u kombi”. U kom veku mi zivimo. Drze monopol na toj relaciji godinama ni jedan drugi prevoznik ne moze da vozi na toj liniji a tretiraju putnike kao stoku. Autobusi bez grejanja,leti bez klime,vozaci voze leti autobuse sa otvorenim prednjim vratima, kako ne bi popadali putnici od vrucine.

Obezbedjenje
Obezbedjenje
3 godine pre

Tako je i kod drugih prevoznika proverite! Strasno tako se najvise siri Covi 19.