Čitaoci javljaju: Čemu služe oboreni saobraćajni znaci

LESKOVAC

Čitalac Regionalne informativne agencije JUGpress piše nam da svuda u svetu saobraćajni znaci imaju svoju svrhu ali, izgleda, ne i u Leskovcu.

Svrha saobračajnih znakova je da upozoravaju i obaveštavaju, podseća čitalac.

” Samo u Leskovcu završe na zemlji i niko ne obraća pažnju na njih.

Ugao Solunskih ratnika i Djure Djakovića.

Ne znam ko je nadležan za znakove i signalizaciju ali očito da ih to ne zanima”, piše i šalje fotografije.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
3 godine pre

A i ovi znakovi bi mogli da se postave tako da ne može tako lako da se iskruti, ili savije cen do zemlje. Žali se na materijalu i radu, a traži se kvalitet. E, to ne može.

Miki
Miki
3 godine pre

Neko bi trebalo da se pozabavi saobraćajem u našem lepom gradu. Čini mi se da bi biciklisti mogli da dobiju svoje staze, da semafori ne usporavaju saobraćaj, da pešaci ne hodaju kolovozom, da se ulica ne prelazi gde ko hoće a raskrsnice dijagonalno, …

Rade
Rade
3 godine pre
Odgovori  Miki

To je ipak stvar kulture a toga nema kod većine stanovnika ovog nekada perspektivnog grada

Saobraćajac
Saobraćajac
3 godine pre

Da ne nabrajam lokacije… U gradu postoji preko 50 saobraćajnih znakova koji su ili posečeni i ukradeni (kao npr znak za pešački prelaz u Podvorcu, ispred škole!) ili izbledeli (kao npr znak za obavezno zaustavljanje iz jedne poprečne ulice koja izlazi na Vlajkovu) ili takođe isečen i ukraden znak za nailazak na ulicu sa prvenstvom prolaza kod mosta na Veternici u dr Kašikovića)… Ranije je valjda direkcija bila zadužena za održavanje vertikalne saobraćajne signalizacije. Verovatno se i to vremenom promenilo, pa se dalo nekom privatniku na odlučivanje gde da stoje znaci? Bilo bi super kada bi kao medij postavili pitanje direkciji ili čak saobraćajnoj inspekciji…

Goran
Goran
3 godine pre
Odgovori  Saobraćajac

I tako skinu znak kod mosta koja je nosivost 3t da bi mogli da prolaze autobusi i teski kamioni nosivost veću od 5t.Primer je most iza hemijske škole.