Čitaoci javljaju: Beskućnica spavala na betonu, niko nije hteo da pomogne, u policiji tvrde da su izlazili

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javili su nam noćas oko 23.30 minuta da u Rdaničkoj ulici na betonu leži žena .

Tvrde da su zvali policiju i da im je, navodno, dežurni tražio da opišu ženu a kada su to učinili rekao je da je ta žena stalno pijana i da oni nius nadležni za to.

Čitaoci tvrde da su zvali i hitnu pomoć i da su isti odgovor dobili i od njih. Stanari zgrade na adresi Radnička 3/4 su ženu uveli u ulaz i pokrili je ćebetom.

Kažu i da ih je ovaj slučaj jako uznemirio jer nisu znali kakod apomognu ženi a bojali su se da će da umre od hladnoće.

U Leskovačkoj Policijskoj upravi je JUGpressu rečeno da je njihova patrola izlazila na lice mesta pola sata posle ponoći i da je zatekla samo ćebe a da je žena otišla u nepoznatom pravcu.

Kažu i da su im stanari zgrade rekli da je često u tom ulazu i da beži kada se otrezni te da odbija da bude smeštena u neku ustanovu.

Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović kaže za JUGpress da ta služba ima dežurnog radnika koji dežura 24 sati.

” Telefon je dostupan policiji i zdravstvenim ustanovama a funkcioniše na taj način što policija utvrdi da li je neko lice životno i zdravstveno ugroženo, utvrdi njegov identitet i  ako postoji potreba za socijalnom zaštitom, obaveštava dežurnog stručnog radnika Centra za socijalni rad”, objašnjava Momčilović.

“Baš smo juče intervenisali za jednog beskućnika iz Vučja, po obaveštenju policije iz tog mesta i smestili smo ga u Dom za stare i odrasle, sa kojim imamo sporazum o saradnji za urgentni smeštaj ovakvih korisnika”, dodao je Momčilović.

Čitaoci su nam poslali i fotografije.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pomozimo
Pomozimo
3 godine pre

Cim ima beskucnika na ulici, znaci da nema sluzbe koja funkcionise. Cim gradjani zovu u pomoc, ali to ne daje rezultate,znaci da ne znaju koga dà zovu jer se sluzbe kriju. Momcilovicu, zakazi termine, gostuj u svim tv i radio udarnim emisijama, TRANSPARETNO OGLASI PROCEDURU, kako se ne bi izgovarali ni policija, ni hitna pomoc, a gradjani da znaju koga da zovu. Jugpress definitivno ne pise hvalospeve vlastima,vec je u sluzbi gradjana, sto se iz prilozenog ne bi moglo reci za socijalne sluzbe. Narocito ako se setimo nasih para koje smo investirali u kompjutere, namestaj, fasadu centra. Valjda ima nesto iza te fasade. Pa sta ako je pijana? Uvek ce biti takvih. Ali to ne sme da uznemirava drustvo koje saoseca jer nema ko da je zbrine. Beskucnik nije pri zdravoj pameti i blagostanju odlucio da bude na ulici. To je drustveni problem. Hvala komsijama. I Jugpressu. Pomozimo sugradjanima. Iza ovakvih slika kriju se duboki problemi kao posledica nemoci upravo institucija da zastite svoje sigradjane.

Empatija
Empatija
3 godine pre
Odgovori  Pomozimo

Ako imamo empatiju za kučiće i mačiće po ulicama, mislim da bi takođe trebalo biti sažaljivi naročito prema starim i bolesnim sugrađanima. To što su u nezavidnoj ekonomskoj situaciji je razlog više…
Bravo za komšije u Radničko republika, a veliki minus za nadležne institucije.

Sandra
Sandra
3 godine pre
Odgovori  Empatija

Mislim da je u pitanju žena Romskog porekla, psihički je bolesna a uz to je i alkoholičar. Pre neku zimu je legla u blizini Niške pijace i uspavala se, pa se jedan “empata” iz NVO hvalio kako je prvi javio hitnoj službi. Videla sam je i ja, jer sam krenula na pijacu, bila je subota i vrlo hladno. Zvala sam hitnu i došli su, sačekali smo ih. Međutim, meni se čini da su za žaljenje kao i život ove jadne žene i ljudi koji slikaju i hvališu se, a svi ih poznaju kao nečuvenu đubrad. Takvi su takođe za žaljenje ali i duboki prezir. Mamlaz je tražio da se na jednom portalu piše kako je on spasio tu ženu, i tako je i bilo, a ja sam nakon toga bila totalno poražena. Nešto što liči na čoveka, i kome je u opisu zanimanja upravo rešavanje ovakvih slučajeva zahtevao je od uredništva da pišu o njemu kao heroju! Treba, treba tu ženu smestiti negde, makar i u Toponicu…bilo gde, samo da ne nastrada, jer zima je kobna za mnoge beskućnike.

Harry
Harry
3 godine pre
Odgovori  Sandra

Sećamo se tog nevladinog kao kroz maglu. Sada je sena od čoveka i pokretna reklama za izreku dabogda imao pa nemao.Pokušao je da se uvuče Cvetanoviću da mu se omogući da i dalje radi mahinacije ali je za njega neupotrebljiv jer ima mlađe ljude i svoje nevladine organizacije koje su brže i veštije u mahinacijama.