Čitaoci javljaju: Aptiv rezervisao sobe u leskovačkim hotelima, dolaze radnici iz drugih gradova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Čitalac Regionalne informativne agencije JUGpress Javlja da je, zbog svog posla, pokušavao da rezerviše sobe u dva leskovačka hotela i da je u oba dobio odgovor da slobodnih soba nema.

Piše nam da mu je u hotelima rečeno da su im sobe izdate do kraja decembra za radnike koju iz Zaječara (ili Bora ) dolaze da rade u Aptiv.

“O čemu se ovde radi i da l’ je moguće da im se isplati da dovedu radnikd iz drugog grada i još im plaćaju hotelski smeštaj”, pita naš čitalac.

Pitali smo i mi u Aptivu sledeće :

Da li je tačno da je Aptiv rezervisao sobe u nekoliko hotela za radnike koji treba da dodju iz drugih mesta u Srbiji da bi radili kod vas?
Zašto dolaze radnici sa strane, da li to znači da nemate dovoljno radnika iz Leskovca i Jablaničkog okruga i koji je razlog za to?

Da li će ti radnici imati veću platu, firmu će koštati sigurno više od ovih iz Leskovca jer im plaćate smeštaj?
Koliko dugo će raditi ti radnici iz drugih gradova?.

Odgovori su u nastavku:

“Aptiv zaposleni na različitiim pozicijama kao  i izvođači dolaze na našu lokaciju u Leskovcu da se obučavaju u našem objektu svetske klase i po potrebi podržavaju našu proizvodnju. 

Kao lokalni domaćin, pomažemo u njihovom putovanju i hotelskom smeštaju.

Dužina njihovog boravka varira, a plata koju primaju je u skladu sa njihovim poslom i ugovorom o radu”, odgovoreno nam je iz Aptiva.

Inače, ova kompanija, koja je postala poznata po tome što su terali radnike da potpisuju izjave da će raditi po 12 sati dnevno, uz kasnije pravdanje da su “sami hteli” , je za sutra pozvala novinare leskovačkih medija da se pridruže “rukovodiocima Aptiva i gradonačelniku Leskovca na prezentaciji i obilasku našeg objekta svetske klase, kako biste iz prve ruke iskusili kako mi omogućavamo budućnost mobilnosti”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare