Cirkus umesto auto-puta

BEOGRAD-LESKOVAC

Frankfurtski vesti

Odluka ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da svoje ministarstvo izmesti u Grdeličku klisuru, gde se radi na deonici auto-puta na Koridoru 10 predstavlja populistički i nestručan čin koji ima za cilj pridobijanje jeftinih političkih poena smatra stručna javnost Srbije.

Ekonomski analitičar Branko Pavlović u izjavi za “Vesti” kaže da je potez ministarke Mihajlović dovoljan razlog za njenu smenu.

– Odluka je zaista skandalozna. Ministarstva i državni organi su zamišljeni tako da funkcionišu u regularnom radnom vremenu od 9 do 17 časova. Ukoliko u regularnom radnom vremenu ne mogu da reše pitanja oko radova jedne kapitalne investicije treba da se zapitaju šta se zaista zbiva sa njima – kaže Pavlović, dodajući da je reč o dokazu ministarkine nesposobnosti.

Ekonomista Miroslav Prokopijević ne želi da komentariše potez ministarke infrastrukture, jer smatra da njena odluka nije pitanje za ozbiljnog ekonomistu, nego pre za komediografa. Njegov kolega Danilo Šuković napominje da je na delu čist marketing.

– Preseljavaju kancelarije u Grdeličku klisuru i prave čist cirkus. Reč je o postizanju rejtinga i pokušaju kamuflaže kojom se prikriva nerad – navodi Šuković.

Prema njegovim rečima na deonici kod Uba napravljene su greške zbog korupcije i nestručnosti, a onda se plasira informacija da treba raditi 24 sata dnevno. Međutim ukoliko odete na lice mesta vidite da “mašine spavaju”.

– Mora sistematski da se radi i da se donose stručne odluke. Kad se desi da padne potporni zid, besmisleno i beskorisno je da ministarka tamo sedi po ceo dan, jer to ništa dobro neće doneti – kaže Šuković.

I konsultant za strana ulaganja Mahmut Bušatlija smatra da ne postoji nijedan valjan razlog da ministrka sa saradnicima bude na licu mesta, mada kako ističe tamo nešto mogu i da nauče.

Iznuđen potez

– Odluka ministarke Mihajlović je besmislena i iracionalna, selidbom se bespotrebno troše pare građana, što i nije najgora posledica, gori je veliki gubitak vremena. Osim marketinga, mislim da je na delu iznuđen potez ministarke Mihajlović, jer ima loš položaj unutar stranke pa je ovo pokušaj dodvoravanja i pokazivanja da radi i brine o kapitalnim investicijama – ocena je ekonomskog analitičara Mijata Lakićevića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare