CINS: U Pčinjskom okrugu od početka godine  do 24 oktobra od korone preminula 451 osoba

VRANJE

Zbog korone u bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju, od početka godine do polovine septembra, na lečenju je bilo više od 1.800 ljudi.

Samo je 100 pacijenata bilo vakcinisano i to uglavnom kineskom „Sinofarm“ vakcinom. U istom periodu od kovida je u bolnici umrlo preko 200 pacijenata. Skoro svi preminuli bili su nevakcinisani, rezultati su Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

Podatke je CINS-u dostavio Zavod za javno zdravlje u Vranju i obuhvataju sve opštine Pčinjskog okruga.

Prema evidenciji ove ustanove od početka godine do 24. oktobra u Vranju je od korone preminula 261 osoba, a 90 odsto preminulih nije bilo vakcinisano.

Za to vreme je na teritoriji Pčinjskog okruga preminula 451 osoba sa dijagnostifikovanim kovidom, od kojih nije bilo vakcinisano oko 400.

Među manjim brojem vakcinisanih koji su preminuli u Pčinjskom okrugu su jedna osoba koja je primila prvu dozu Astra Zeneke, jedna je bila vakcinisana Sputnjikom V, dok su dva muškarca kao treću dozu nakon Sinofarma uzeli Fajzer.

Ostali su se vakcinisali kineskom vakcinom, u periodu januar-mart ove godine.

Prve preminule vakcinisane osobe u februaru su zapravo one koje su se i zarazile neposredno pre ili posle imunizacije drugom dozom, navedeno je u odgovoru Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Najveći broj preminulih vakcinisanih bio je stariji od 70 godina i sa hroničnim pridruženim bolestima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare