Cigarete sakrivene ispod haube pronadejen kod Preševa

PREŠEVO

Da pažnju carinika ne remete gužve karakteristične za letnju sezonu govore gotovo svakodnevne zaplene različite robe i neprijavljenih deviza, upravo na onim prelazima gde je frekvencija putnika najveća.

Tako su carinici na Preševu uoči vikenda zaplenili 400 paklica cigareta, koje su bile sakrivene ispod haube, u prostoru iznad motora automobila „folksvagen turan“, makedonskih registarskih oznaka, saopšteno je danas.

U krijumčarenju je sprečen makedonski državljanin, lokalni taksista, koji je na ulazu u zemlju carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Ipak je izdvojen za detaljan pregled, koji je vrlo mirno posmatrao, jer ni u samom automobilu, a ni u prtljažniku nije bilo nikakve robe. Vidno se uznemirio tek kada je carinik krenuo ka haubi automobila želeći da je podigne, kako bi pregledao i prostor oko motora.

Ubrzo je postalo jasno i zbog čega, jer je zaštitna plastika ispod haube bila potpuno prekrivena boksovima cigareta „ašima“ sa makedonskim akciznim markicama.

Kako je u pitanju strani državljanin, sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju krijumčarenih cigareta, uz novčanu kaznu zbog pokušaja krijumčarenja akcizne robe.

(Foto: Uprava carina)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare