Četrnaest godina JUGpressa

LESKOVAC

Regionalna informativna agencija JUG pres obeležava 14 godina postojanja i rada , tokom kojih smo bili izloženi različitim vrstama pritisaka, ali smo uspeli da preživimo i održimo se do danas pridržavajući se slogana “Mislimo svojom glavom” i postulata da su činjenice svetinja a javni interes najvažniji.

Pritisci dobijaju na intenzitetu u poslednje vreme, kulminiraju iz dana u dan, nekad su na prvi pogled nevidljivi, sve češće otvoreni i značajno utiču na sveukupni opstanak redakcije , pre svega, ekonomski.

Neretko su u pitanju otvoreni, finansijski i pritisci druge vrste, koji nje isključuju ni pritiske na članove porodica, zbog jasne i profesionalne uređivačke politike koja se rukovodi principom da su činjenice svetinja i da je zadatak medija da budu jedino u službi javnosti.

JUGpress, čije je sedište u Leskovcu, je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama. Pored Leskovca, prati dešavanja na celom jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovca, Preševo i Medvedju9 , na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu. Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom  romskom i bugarskom jeziku. Prva je u Srbiji uvela servis na albanskom jeziku.

Sadržaje JUGpressa koriste i centralni mediji u Srbiji, sa Kosova, bivšim jugoslovenskim republikama i iz zemalja u regionu.

Uređivačka politika zasniva je na poštovanju profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu .

Četrnaesti rodjendan JUGpress dočekuje sa ubrzano rastućim brojem poseta sajtu, jutjub kanalu i stranicama na društvenim mrežama ali i sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja, pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUG press.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare