ČETIRI RASELJENE PORODICE DOBILE KUĆE

KURŠUMLIJA

 

Četiri interno raseljene porodice sa Kosova I Metohije potpisale su danas ugovore o  kupovini seoskih domaćinastava.

Svaka od tih porodica je za ove namene dobila po 950 hiljada dinara a oopština Kuršumlija u ovom iznosu učestvuje sa po pet posto.

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić čestitao je porodicama Ivanović, Milutinović, Jovanović i Ristić  koje su potpisale ove ugovore  .

“Mnogobrojne aktivnosti u ovoj godini usmerili smo na ekonomsko osnaživanje porodica a ukupna vrednost je 12 miliona dinara”, rekao je  Vidić I dodao da će sve porodice koje su potpisale ugovore moći odmah da se usele.

U toku ove godine za intereno raseljene porodice obezbeđen je građevinski materijal u vrednosti od tri miliona dinara, u okviru projekta nevladine organizacije “Vizija” građevinski materijal od tri miliona dinara, pomoć u ogrevu od 375 hiljade i novčanu pomoć, u vrednosti od 375 hiljade dinara.

Predstavnik  Komesarijata za izbegla i raseljana lica opštine Kuršumlija Slavko Milojković, najavio je da će sličnih akcija biti i u narednoj godini.

On je pozvao sva zainteresovana lica sa Kosova i Metohije da se o uslovima i rokovima  informišu  u kancelariji Povereništva za izbeglice u zgradi Crvenog krsta u Kuršumliji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare