Četiri hiljade mališana plesalo na stadionu Čair

    NIŠ

    Na stadionu „Čair“ u Nišu danas je održana tradicionalna manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“, u organizaciji JPU „Pčelica“ Niš. Ove godine događaj se organizuje u sklopu programa gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Blizu četiri hiljade dece predškolskog uzrasta, obučeno u majice pastelnih boja, plavim, zelenim, roze, zaplesalo je uz zvuke dečijih pesama praćeni aplauzom sa bina. Najmlađe Nišlije su plesale na 11 pesama, a na stadionu su sa njima bili i njihovi vaspitači, njih 380 kao i stotinak medicinskih tehničara.

                                   Prema rečima Svetlane Mitić, direktorke PU „Pčelica“, ovo je ples mira i prijateljstva najmlađih Nišlija. Oni na ovaj način sa svojim vaspitačima žele da pokažu svima da je ljubav jedina inspiracija za sve i za sva dobra dela.

                                   „Ove godine plesom na stadionu Čair šaljemo poruku ljubavi, mira, prijateljstva, tolerancije i poruku svevišnjeg drugarstva na ovom uzrastu. Danas na stadionu „Čair“ plešu mališani iz 20 vrtića JPU „Pčelica“ u Nišu. Ovde su deca i manjih uzrasta i naši predškolci. Želimo da pokažemo svetu da je Niš najlepši grad na planeti“, kazala je Svetlana Mitić.

                                  Mališani iz niških vrtića su se za ovu tradicionalnu manifestaciju pripremali mesec dana sa svojim vaspitačima i stručnim saradnicima u vrtićima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare