Četiri decenije Savine čarolije

VRANJE

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, u ponedeljak, 4. novembra, biće otvorena izložba Akvarelističke kolonije „Sava 2018“, koja se održava po četrdeseti put.

Poznata kolonija osnovana je u Brodu, na obali reke Save 1980. godine i predstavlja jednu od najpoznatijih likovnih kolonija u regionu.

„Praznik za oči“ su dela nastala tokom održavanja „Save“ kroz koju su, od kako su je osnovali brodski umetnici, prošle stotine slikara – kako vrhunski poznavaoci akvarela, tako i oni koji su svoje prve slikarske korake napravili upravo ovde na obali Save, usvajajući znanja od poznatih i priznatih poznavalaca ove zahtevne likovne tehnike.

I radovi koji će nastati tokom održavanja ovogodišnje kolonije naći će se u fundusu gradske galerije zajedno sa više od hiljadu dela nastalih ranijih godina, a kao i do sada biće izloženi u Brodu, kao i u drugim gradovima gde će posetioci moći ne samo da vide umetnička dela, već i da osete i dožive atmosferu kolonije i vide svu lepotu Broda i reke Save“, navedeno je uz poziv za izložbu.

Izložbu organizuju grad Vranje, opština Brod i Narodni muzej.

Početak je u 19 sati i 30 minuta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare