Čestitke direktorke i glavne sestre Zdravstvenog centra

VRANJE

Povodom slave medicinskih sestara i tehničara, Svete Petke, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić, i glavna sestra Jasmina Ristić uputile su je čestitke svim sestrama i tehničarima.

„Poštovane medicinske sestre i tehničari, dragi saradnici bila je ovo jako teška, naporna i godina specifičnih okolnosti koja se još uvek nije završila kao ni naša neprestana borba sa nevidljivim neprijateljem, virusom korona.  

Danas kada obeležavate vašu esnafsku slavu, Prepodobnu mati Paraskevu, u narodu poznatu i kao zaštitnicu žena, siromašnih i bolesnih, Svetu Petku zajedno sa čestitkama želim da vam iskažem veliko poštovanje“, istakla je direktorka.

U Zdravstvenomcentru Vranje ima skoro 700 medicinskih sestara i tehničara, jedna mala armija zdravstvenih radnika koji svakodnevno pokazuju nesebičnost, požrtvovanje i humanost, podsetila je ona. 

„Vrlo često kažem da bez dobre sestre nema dobrog lekara, ponavljam to opet i dodajem da se to sada u vreme bespoštedne borbe sa kovidom-19 pokazalo u najboljem mogućem svetlu, a u korist naših građana i pacijenata.

Zato, poštovane medicinske sestre i tehničari želim vam srećnu slavu u ovim specifičnim oklonostima i na način koji podrazumeva poštovanje i pridržavanje svih propisanih  epidemioloških mera protiv širenja zaraze“, stoji u čestitki dr Antić.

Čestitku je uputila i gavna sestra Zdravstvenog centra Jasmina Ristić koja je kolegenicama i kolegama poručila da je sestrinstvo profesija koja traži veliku ljubav prema poslu i prema svakom čoveku. 

„Zdravstvena nega koju pružamo našim pacijentima mora da bude sigurna i bezbedna, stručnost na izuzetno visokom nivou, odnos prema pacijentu mora da bude ispunjen poštovanjem, kako bi na kraju dobili nagradu, a to je ozdravljenje pacijenta i njegov povratak kući“  – navela je u čestitki Ristić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare