Ćerka dr Lazića : “Lekar protiv koga sam podnela prijavu zbog nesavesnog lečenja moga oca je na čelu komisije

NIŠ

Ćerka dr Lazića tvrdi: “Lekar protiv koga sam podnela prijavu zbog nesavesnog lečenja moga oca je na čelu komisije koja je istraživala slučaj, što je u najmanju ruku skandalozno”

 Dr Nina Vujošević, ćerka pokojnog hirurga Miodraga Lazić, obratila se danas javnosti i, kako tvrdi, na ovaj korak se odlučila jer je saznala da je predsednik Komisije koja je trebalo da istraži slučaj o lečenju njenog oca, isti onaj lekar protiv koga je podnela prijavu.

                         Njeno saopštenje Vam prenosimo u celosti:

“Povodom prijave zdravstvenoj inspekciji Ministarstvu zdravlja, o nesavesnom lečenju mog oca prim. dr Miodraga Lazića, koja je na meni nepoznat način dospela u medije, protiv moje volje, i bez mog znanja, izjavljujem sledeće:

Prijavu sam dostavila dana 15.05.2020. godine Ministarstvu zdravlja Republike Srbije neposredno nakon ukidanja vanrednog stanja. Prijava je potom prosleđena zdravstvenoj inspekciji Nišavskog okruga dana 28.05.2020.god.

Ovo saopštenje ima za cilj da se sazna prava istina, a to je da prijava nije podneta protiv Kliničkog Centra Niš, već protiv ordinirajućiih lekara koji su učestvovali u lečenju mog oca, a čije su imena navedena u prijavi.

Zamolila bih javnost da ne baca senku na zdravstveni sistem Srbije, kome i sama pripadam, kome je ponosno pripadao i moj otac, pogotovo u ovim teškim trenucima pandemije kada je zdravstveni sistem naše zemlje preopterećen. Potpuno je neprimereno da se zbog ponašanja pojedinaca ovaj slučaj zloupotrebljava i time umanjuje sav trud i požrtvovanost heroja u belom; Medicinskog i nemedicinskog osoblja koje svakoga dana izgara psihički i fizički u kovid bolnicama širom srbije.

Koristim priliku da kao potpuno politički neostrašćena osoba izrazim veliku zahvalnost Ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru čiji će lični doprinos, podrška i angažovanje u lečenju mog oca ostati nemerljivi.

U izveštaju koji mi je dostavljen dana 03.07.2020. godine od strane zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, po prijavi za nesavesno lečenje, stoji da komisija za unutrašnji nadzor formirana od strane Kliničkog Centra Niš nije našla propuste u lečenju niti zakonske nepravilnosti. Predsednik komisije koja je sprovela unutrašnji nadzor je dr R.J. direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, protiv koga je prijava i podneta, tako da je dotični kao predsednik komisije odlučivao o eventualnim propustima za koje bi bio odgovoran, što je šokantno, apsurdno, i u najmanju ruku skandalozno.

Ovo je samo još jedan udarac i ruganje porodici, zakonu ali i zdravom razumu, kao i razlog za pisanje ovog saopštenja.

                            U izveštaju stoji da će Ministarstvo zdravlja pokrenuti i spoljni nadzor po ovoj prijavi u čiju se pravičnost porodica jedino uzda, jer verujemo da pojedinci ne mogu biti iznad sistema, jer se nadamo da je Republika Srbija zemlja koja se temelji na zakonu i pravdi.

   Žao mi je što je ime mog oca i moja lično ime iz ovog razloga osvanulo u medijima, baš na dan kada je moj otac posthumno odlikovan od strane Eparhije niške i SPC.

Želim da istaknem i to da razlog podnošenja moje prijave nije materijalna dobit, bes, ljutnja, već samo želja za istinom, pravdom i pre svega duševni mirom moje porodice, kao što bi moj otac želeo.

Kao mladi lekar, zaposlen u KC Niš, na početku svoje karijere, svesna sam ozbiljnosti situacije i posledica koje ona može da izazove; Ali kao što jedan dostojanstveni i hrabri čovek reče: “Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikada ne bih oprostio”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sistem je truo, cim stradaju divovi
sistem je truo, cim stradaju divovi
3 godine pre

Ako se hrabrost nasledjuje, taj gen je sigurno u Vama. Vise od hrabrosti je ludost, kad ne meris rizik, koji je otac zivotom platio, iako je potrebniji od vecine leara danas, koji po komisijama raduckaju ili drze konferencije za medije, politicki drze sistem kao navodno dobar. Cela kampanja politike jeste da nam objasni da nam je dobro, da imamo zadovoljavajuci standard, da lepo zivimo, te da funkcionise sistem lecenja, organizovanje posla medicinskog osoblja.A to znaci da nista ne funkcionise. Cim niko ne uvidja sukob da sam za sebe meri je li bilo propusta, znaci da je sistem truo? To ne da je nemar, nedostatak morala, sukob interesa, suprotno svemu sto se zove kriterijum za kvalitet posla, nego je skandalozno, u najmanju ruku. I nema dobre drzave, valjanog ministra, sve dok nam o herojima raspravljaju ljudi koji ne priznaju greske, nego drsko na celu komisija o sebi sude da su ispravni. I da nije bilo propusta, samim tim sto je jedan takav div od coveka, pre svega, pa onda i strucnjaka, otisao, slobodno mozemo reci da u Srbiji ne postoji sistem. Mi ne stitimo najbolje. Mi smo najgore popeli na vrh. I nisam politicar, ja sam gradjanin ove drzave kojeg ne mozes platiti sa 100 evra, jer nemam kupljenu diplomu, jer nisam lopov, ulizica, prodana dusa. Ja znam kad je neko bolji da mu je mesto ispred mene . E toga u Srbiji nema. Samo djon obrazi napreduju. Oni su zasticeni ko beli medvedi.Vazno da njih namnozavamo, da ih ima za buducnost ove vlasti koja zeli da bude dozivotna, makar ostali bez svih heroja Srbije..