“Čelično prijateljstvo” sa Kinom svešće se na čeličenje domaćih proizvođača u borbi sa još jačom konkurencijom

LESKOVAC

Pri veličanju Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom, vlast je “slučajno” izostavila da će carine za proizvode poput paradajza, luka i kupusa, od kojih naši poljoprivrednici žive, biti u potpunosti ukinute tek za pet godina! U međuvremenu, kineski krompir je već oslobođen carina, dok će naši proizvošači čekati pet godina za krompir a čak deset godina za maline!? 

 Kao što vidimo, Vlada svesno favorizuje strane izvoznike, zanemarujući interese srpskih proizvođača, koji na primer, bacaju tone paradajza zbog mizernih cena, dok se naše tržište preplavljuje albanskim i makedonskim. Umesto da subvencioniše domaće privrednike za otvaranje fabrika za preradu paradajza , kako bi viškovi, ali i proizvodi niže klase mogli da budu plasirani, vlast je ukinula carine na prerađen kineski paradajz, ostavljajući naše proizvođače na milost i nemilost već preplavljenom tržištu!

Iako Martinović izgleda neupućen i nevešt u svom ministarstvu, što zapravo i jeste, poljoprivrednici ne zaboravljaju bezobrazluk i propala obećanja naprednjaka o ugovorenim cenama i poljoprivrednoj berzi, ali i obmane, jer će se toliko veličano “čelično” prijateljstvo sa Kinom zapravo svesti na mučno čeličenje domaćih proizvođača u borbi sa još jačom konkurencijom! (Jelena Spirić )

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare