Cakić: Zašto sam podneo ostavku u Crvenom krstu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Doskorašnji predsednik Gradske organizacije Crvenog krsta u Leskovcu Nebojša Cakić za JUGpress objašnjava zašto je podneo ostavku na ovo mesto.

” Ja sam punih deset godina bio predsednik Crvenog krsta u Leskovcu i smatram da u tome, kao i u svemu, treba da dođu novi mlađi ljudi, željni dokazivanja, sa novom energijom. Između ostalog, postoje i drugi razlozi koje ne bih iznosio u javnost, jer smatram da je Crveni krst jedna organizacija koja zaslužuje poštovanje svih na ovom svetu”, kaže Cakić.

” Posle prošlogodišnje republičke proslave Crvenog krsta, kada je dolazio predsednik Crvenog krsta u Leskovac, kada smo podelili priznanja najzaslužnijima, sa mog aspekta sam to smatrao zaokruženim ciklusom mog rada u ovoj humanitarnoj organizaciji. Obavestio sam o tome Crveni krst Srbije i od tog trenutka do dana današnjeg, skoro i da ne učestvujem u radu. Održana je jedna sednica na kojoj sam članove Upravnog odbora obavestio o tome da sam dao ostavku i tražio da pokrenu proceduru za izbor novog predsednika UO. Odazvao sam se i pozivu gradonačelnika kada je počeo problem sa virusom kovid-19, jer sam smatrao da svi bez obzira u kom su statusu moraju da se stave na raspolaganje, te sam ipak realtivno u funkciji informisan, ali nisam bio u operativnim poslovima. Smatram da aktivnosti Crvenog krsta nikad ne treba da budu zloupotrebljene u političke svrhe i to ne samo mene kao predsednika UO, nego i bilo kog drugog”, objašnjava Cakić.

“A to je, čini mi se, u ovom trenutku na delu, gde se podela pomoći preko Crvenog krsta pretvorila u izbornu kampanju. Ja to kao građanin, ali i još uvek predsednik UO smatram vrlo nekorektnim i neispravnim, ali to je na svakom od nas da odluči kako će se ponašati”, upozorava Cakić.

Pitamo šta se dešava sa Narodnom kuhinjom.

” Što se tiče Narodne kuhinje, mislim da se ona održava normalno kao i svih ovih godina. Ponosan sam na čitav leskovački Crveni krst, kao i na uposlenike, jer unazad deset godina narodna kuhinja radi 11 meseci, osim tog jednog kada je nužno izvršiti dezinfekciju, deratizaciju i krečenje, za razliku od drugih gradova gde narodna kuhinja radi devet meseci. Mi uvek uspemo da nađemo potrebne namernice u saradnji sa gradom, koji to i plaća. Mislim da je trenutno optimalni broj korisnika, nadam se da neće biti potreba za povećanjem, ali s obzirom na dešavanja kod nas, ali i u svetu, bojim se da će od jeseni biti uvećane potrebe za narodnom kuhinjom”, rekao je Cakić.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
4 godine pre

E kad bi svi stari ljudi koji idu uskoro u penziju postupili kao Cakic i ustupili mesto mladjim ljudima sve bi bilo bolje. Mladi su ipak buducnost Srbije! Ali ne, neki bi da rade do 100 godina. Zakon je jasan.

botkinji, botici
botkinji, botici
4 godine pre
Odgovori  Sanja

Sanja, a sta je hamburger, posto se u politiku razumes, ne znas sta je trljanica, pa samo pitam, da mi ti prosiris vidike, saznanja, Sanja.

Prost čovek
Prost čovek
4 godine pre

Ne znam koliko vi novinari shvatate ozbiljno akciju podele pakteića preko crvenog krsta, ali je činjenica da je došlo do zloupotrebe organizacije od strane naprednjaka, jer prvi put od kad znam za ovu organizaciju, ona se aktivno uključuje u izborni proces. Ovo samo doprinosi ukupnom urušavanju institucija i politizaciji na svim nivoima. Direktor crvenog krsta da vam objasni kako se to baš sada setio paketića i umesto da sačeka 30 dana on se uključuje u kampanju …