Cakić: Stranačke stvari ne rešavamo, bavimo se problemima gradjana

LESKOVAC

Član Gradskog veća Dejan Cakić od aprila 2013, svakog utorka i četvrtka, u kancelariji broj 1 razovara sa građanima i pokušava da im pomogne i reši njihove probleme. Za  leskovački nedeljnik Nova Naša reč on govori o tome kakva su dosadašnja iskustva, koji su problemi najveći, da li zaista i uspeva da pomogne, da li bi moglo bolje i više…

CAKIĆ: Ovim poslom se bavim od aprila 2013. godine. Od tada do maja 2016. prošlo je kroz ovu kancelariju oko 2.300 ljudi.

 

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/07/26/cakic-stranacke-stvari-ne-resavamo-bavimo-se-problemima-gradjana/

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
onako usput
onako usput
7 godine pre

Ovaj medij smatram jednako kvalitetnim, kao ostale. Znam da ga zbog toga čitaju moji prijtelji intelektualci, koji misle svojom glavom i ne podržavaju uvek aktuelnu vlast. Oni spadaju u stručnu javnost, ona u svakom društvu ima posebnu vrednost. Zbog toga, moram da primetim, da, iako čitan, ovaj sajt nema izbljuvane komentare kojima se vodi rat sa neistomišljenicima na prizeman način, na ovom portalu dakle, uprkos poseti, niko ne atakuje na vlast politički nekorektnim sredstvima da se oglašava samo jedna strana , a što nedvosmisleno dokazuje da čitanost ne ide sa komentarisanjem, bar ne onim montiranim od strane autora tekstova, na politički finansiranim sajtovima, u kojem se prazne isfrustrirani aktivisti kojima je to jedina preostala aktivnost, besvesni da maskiraju problem, čime nanose štetu društvu, verujući da čine pravu stvar za njega. Zlo i naopako da priučenima javnost veruje, da inatne sluša, da neko sledi princip neprincipijelnosti. Otud valjda i ljutnja stručne javnosti kada navijački mediji samo postižu kontraefekat među građanima.

Građani staju u odbranu nevino napadnutih dajući im podršku glasanjem, jer ipak se u Leskovcu svi poznajemo.

Ne može niko da napada nekog, nekorektno je i skrozira se namera. Ona može biti interes da se neko uništi, da se neko izbruka, da se neko otera sa funkcije, da se eliminiše konkurencija, da se vodi gerilski internet opozicioni rat, da se sroza sve i svako u društvu zarad ličnog dočepavanja budžeta jer lični interes nema cenu i cilj opravdava sredstva, makar bio nemoralan

Nemoral u politici, nemoral u društvu je kao zaraza. Širi se i kao nemoral u medijima. Nisam siguran u kom trenutku je novinar prestao biti korektiv. Nije uvek novac u pitanju. Češće je želja za eksponiranjem marginalizovanih, možda neopravdano. Ali, taj juriš sa bodežom u ustima, namesto perom u ruci jeste takođe destruktivni produkt današnjice. Hoćemo li se izboriti razumom protiv svih vidova devijacije psihotičnog pisanja, videćemo.

Oprez, sa svih strana vreba dokazivanje nedokazanih ni u čemu. Neke rupe u evolutivnom razvoju, ne možeš pozatvarati podizanjem revolucije. Tudje odelo, je zauvek tudje, ne pristaje, pa puca po šavovima. Tako I novinarstvo, kao i politika, traži ljudske postulate. Otkud im inače pravo da u ime naroda vladaju i pišu?

zoran
zoran
7 godine pre
Odgovori  onako usput

Ajde onda vi recite . Aa sto gradoonacelnik oko sebe okuplja ovakve sto su se naknadno opametili, dosli precicama do diplome? Sto im daje plate, funkcije, otkud im kola, stanovi, bogatstvo, ako sve placaju iz dzep? Mislim da je odgovor bas u tome.

Samo onaj kome nikog nije zaposlio, kome kroz prste na diplomu nije pogledao, kome privilegiju na zloupotrebu nije dao, samo takvom ne moze da navije glavu na levo i na desno, kad god pozeli.

Ovakvima gore, moze sve. Takvi ne smeju da ga kritikuju, takvi moraju da cute i kad on radi sto ne treba.

Plus, takvi ga ne ugrozavaju, jer su gori od njega.

A gde Leskovac mogu da povedu gori od njega? Pa samo na gore, nikako na bolje.

Za na bolje, trebaju ljudi bolji, koji ne zive da zaposle decu, kao vecina direktora, koji su diplome stekli na vreme a ne preko veze, kojima u radnoj knjizici od radnog iskustva ne stoji samo OPSTINA i GRAD i OSMOSPRATNICA. Ali, ti bolji su opasnost.

Zasto nema boljih na listi odbornika? Pa da bi on bio najbolji. Njemu je najbolji saradnik ovaj Cakic, a lepo saradjuje i sa ekonomistom nekada sefom odbornicke grupe, a i vecnik kosarkas mu se dopada.

A svi oni, kao i mnogi nepomenuti ne mogu sebe preko ulice da prevedu bez njega, kamo li da Leskovcane povedu u svetliju buducnost.

Пиши пропаст
Пиши пропаст
7 godine pre

Коме ли ће овај да помогне? Јел би то значило да ако уме себи да помогне помоћи ће и другима?